Собственикът на Овергаз Инк. Сашо Дончев официално е най-големият и

...
Собственикът на Овергаз Инк. Сашо Дончев официално е най-големият и
Коментари Харесай

Сашо Дончев е най-големият дарител в предизборната кампания за вота на 2 април

Собственикът на " Овергаз Инк. " Сашо Дончев публично е най-големият и великодушен донор по време на последната предизборна акция. Това сочи настоящата информация в Единния указател по изборния кодекс на Сметната палата, където се водят тези доклади. Дончев попада в записа за Коалиция ПП-ДБ като дарил 500 хиляди лв.. Проверка на всички регистрирани в регистъра участници за изборите демонстрира, че при никоя друга групировка няма дарения от шестцифрени суми. Всъщност, при огромна част от тях въобще няма регистрирани дарения.

С най-вече донори е Левицата - 158 на брой, където най-високата сума е 10 000 лв.. Има и две дарения по към 5000 лева, както и три от по 3000 лв.. За съпоставяне, Столетницата Българска социалистическа партия, която припозна в Левицата план за разцепването ѝ има 36 донори със суми, вариращи от 250 до 1000 лв.. Дарителите на " Български напредък " са 74, като най-високата дарена сума тук е 11 000 лв., следвана от 4 дарения от по 5000 лв., едно от 3000 лв. и три по 2500 лв..

Втората с максимален брой донори политическа групировка на тези избори е обединението " Продължаваме промяната- Демократична България " като тук обаче са и най-високите суми, в това число и дарението на Сашо  Дончев от 500 000 лв..
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР