Собственикът на фирмата Беса Транс, чийто автобус катастрофира на АМ

...
Собственикът на фирмата Беса Транс, чийто автобус катастрофира на АМ
Коментари Харесай

Собственикът на изгорелия автобус: Нямаше туби с гориво, а с вода |

Собственикът на компанията " Беса Транс ", чийто рейс катастрофира на Автомагистрала " Струма " и 45 души починаха, Беким Хаджиу разгласи пред Българска национална телевизия, че в автобуса не е имало туби с гориво, а с вода. За всеки случай. Той изключи и опцията някой от пасажерите да е внесъл запалими субстанции.

" Има туби във всеки рейс, те са с вода. Всеки рейс би трябвало да ги има за всеки случай. Това е аварийна вода. Строги контроли на влизане в България, багаж, водач - всичко - какво се носи ", посочи Хаджиу.

на автомагистралата се случи на 23 ноември. В него пострадаха и 7 македонци, които бяха настанени в " Пирогов ". Днес в незабавната болница остана последният от тях. У нас и в Северна Македония бе разгласен. Оказа се, че са от едно семейство, а рейсът за интернационален пътнически транспорт.

По думите на Хаджиу рейсът е минал през сервиз преди да потегли от Турция и всичко е било в редовност. Произведен е през 2007 година, само че е купен от компанията преди към 3 година и досега не е имал никакъв механически проблем.

Хаджиу и фамилията му също били част от тази екскурзия, само че пътували в другите рейсове. Децата му са били в последния от тях.

От думите му стана ясно, че от Северна Македония са тръгнали четири рейса. На връщане от Турция притежателят на компанията и неговата брачна половинка пътували в първия от тях. Децата им били в един от другите. На границата, на излизане от България, Беким Хаджиу схванал, че негов автобус е аварирал.

" Казвах си за какво не съм бил аз в този рейс, да умра и аз в рейса, и доста пъти си споделях това. Казах им да ме пратят до мястото да видя с моите очи какво се е случило там ", добави Беким Хаджиу.

Собственикът на компанията взел такси и се върнал назад. Останал на мястото на случая часове наред. Той отхвърли да разяснява версиите да злополуката, тъй като следствието не е завършило. Но обясни, че три седмици преди случая на автомагистрала " Струма " автобусът е минал механически обзор. Допълнително преди всяко пътешестване всички транспортни средства минавали през сервиз.

" Преди да тръгнем за Турция им вършим сервиз, направляваме, пък даже когато стигнем в Истанбул, и там вървим на сервиз да се управлява Превозваме пасажери, да забележим каква е обстановката. Всичко беше наред и натам и когато бяхме на сервиза там . Когато има нещо, ни споделят незабавно да го оправим ", разясни притежателят на " Беса Транс ".

Той разказа водачите на рейса като положителни и опитни експерти, които доста пъти са минавали по този маршрут. Спазвали прецизно часовете за почивки. Хаджиу твърди, че рейсът има фабрични ограничавания и не можел да вдигне повече от 100 км/ч . На въпроса дали автобусът е имал всички нужни документи Беким и юристът му обявиха, че на този стадий няма да разясняват, тъй като следствието продължава.

" Можем да кажем с решителност, че компания " Беса Транс " има лиценз за осъществяване на транспортна активност на територията на Европа и за осъществяване на туристическа активност още веднъж на територията на Република Северна Македония и отвън РСМ ", съобщи юристът Любомир Таков.

За компанията си Беким Хаджиу описа, че е учредена през 2009 година, само че от четири години постоянно извърша транспорти до Истанбул. Цената от 80 евро включва път и две нощувки, а всяка екскурзия в границите на пътуването и услуга се доплаща.

От момента на злополуката Беким Хаджиу обитава в България. Наел е жилище, с цел да е разполагаем на проверяващите и да спомага с каквото може. Казва, че е разполагаем и на потърпевшите. Близките му също са в контакт с роднините на хората от изгорелия рейс.

" Никой не е желал това са се случи. Всеки го знае. Тази покруса на никого да не му се случи. Тъжна, доста тъжна покруса. Не знам какво да кажа още ", сподели притежателят на " Беса Транс ".

Беким Хаджиу показа, че не се усеща застрашен от никого.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР