Собственикът на американския нишов автомобилен производител Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG)

...
Собственикът на американския нишов автомобилен производител Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG)
Коментари Харесай

Водородна суперкола с автономен пробег от... 4 500 километра!

Собственикът на американския нишов авто производител Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) Джеймс Гликенхаус сподели един доста забавен рендер. Той изобразява колата SCG 009 Concept, представляваща водороден автомобил в ретро жанр, който ще може да измине повече от 4 500 километра с едно зареждане.

Екстериорът на суперавтомобила, който съчетава футуризъм и препратки към 70-те и 80-те години на предишния век, е въодушевен от творенията на Сид Мийд, американски художник, основал концептуално изкуство за филмите Blade Runner, Aliens и Tron. Предният край с тясна линия припомня на хибридната идея на Lancia Stratos Zero и на Ferrari Modulo от 1970 година със " слепи " фарове и забавен челен сплитер.

Описанието не разкрива доста детайлности: отбелязва се, че суперавтомобилът ще получи електрически тракт, захранващ се от водород, като най-интересен е упоменатият към този момент самостоятелен пробег. Това може да значи, че едно зареждане ще е задоволително за пътуването от Ню Йорк до Лос Анджелис, или 4 500 километра.

Въпреки че концепцията 009 е единствено във виртуален тип, Гликенхаус е убеден, че посредством напъните на инженерите на SCG, този автомобил ще може да откри физическо олицетворение освен това с посочения запас от самостоятелност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР