Собственик на Tesla съди компанията в петък в колективен иск,

...
Собственик на Tesla съди компанията в петък в колективен иск,
Коментари Харесай

Собственик на Tesla съди производителя за предполагаеми нарушения на поверителността

Собственик на Tesla съди компанията в петък в групов иск, обвинявайки производителя на електрически транспортни средства Илон Мъск в нарушение на поверителността на клиентите.

Делото следва отчет на Ройтерс, съгласно който някои чиновници на Tesla са споделяли чувствителни изображения и видеоклипове, записани от транспортните средства, в това число такива от гаражите на клиентите – и даже един на гол мъж, който се доближава до транспортно средство.

Според отчета на Ройтерс групи от чиновници са употребявали вътрешна система за известия, с цел да споделят мощно инвазивни изображения от 2019 до 2022 година

Хенри Йе, който има Model Y и живее в Сан Франциско, заведе делото с юриста си Джак Фицджералд, заявявайки: „ Както всеки би бил, господин Йе беше засегнат от концепцията, че камерите на Tesla могат да бъдат употребявани за нарушение на неговата цялост на персоналния живот и този на фамилията му, която Калифорнийската конституция прецизно защитава„.

В правосъдното дело се твърди, че чиновниците на Tesla са имали достъп до мощно инвазивни изображения. Йе подава жалбата „ против Tesla от свое име, клиентите на компанията в сходно състояние и необятната общност. „

Tesla оборудва транспортните си средства с впечатляващ набор от камери, които могат да бъдат потребни по доста способи, като да вземем за пример доказване кой е отговорен при случай и помощ с функционалности като автопилот и автоматизирано паркиране. Но те могат също по този начин да уловят моменти, които са персонални или евентуално смущаващи за клиентите.

Политиката за дискретност на клиентите на Tesla гласи: „ Вашата дискретност е и постоянно ще бъде извънредно значима за нас… записите от камерата остават анонимни и не са свързани с Вас или Вашето транспортно средство. “

Камерите на колите Tesla провокираха опасения за поверителността и в други народи. По-рано тази година Tesla се съгласи да промени настройките на камерата на транспортни средства, продавани в Европейския съюз, откакто холандски регулатор по отбрана на персоналните данни съобщи, че предходните настройки провокират нарушавания на поверителността.

„ Ако човек паркира едно от тези транспортни средства пред прозореца на някого, той може да шпионира вътре и да види всичко, което прави другият човек “, сподели в изказване Катя Мур, член на борда на холандските регулатори за персонални данни.

В Европейски Съюз камерите към този момент не записват непрестанно към колите Tesla. Те остават деактивирани по дифолт в случай че потребителят не включи записа.

Дейвид Чофнс, изпълнителен шеф на Института за киберсигурност и дискретност към Североизточния университет в Бостън, съобщи пред Reuters, че в Съединени американски щати чиновниците на Tesla, споделящи чувствителни видеоклипове, може да се смятат за извършители на политиката за дискретност на компанията и да провокират интервенция от страна на регулатора на поверителността Федералната комерсиална комисия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР