Собственичка на детски център сигнализира за нередности при отпускането на

...
Собственичка на детски център сигнализира за нередности при отпускането на
Коментари Харесай

Детски център получи отказ за помощ след 7 месеца чакане

Собственичка на детски център алармира за нередности при отпущането на държавни помощи за засегнатите от пандемията бизнеси. По думите ѝ седем месеца, откакто подала документи схваща за отхвърли, заяви бТВ.

Тя прибавя, че е кандидатствала през май и до момента статутът на молбата ѝ е „ прегледана “.

Преди три седмици детският център на Силвия Георгиева за повторно стопира работа. След като бизнесът е затворен при първия „ локдаун “ през март, май месец собственичката кандидатства за помощ от страната сред 3 и 10 хиляди лева

„ От 13 март до 1 юни ние бяхме с моите сътрудници без работа, у дома, без доходи. На пръви юни стартирахме с 4 деца, преди този момент имахме 20 “, сподели дамата.

От статуса на заявката ѝ Силвия не може да разбере утвърдена ли е за помощта. „ Беше със статут „ прегледано “, без да излиза наяве утвърдени ли сме или не сме. След това при започване на ноември отново писахме, отново без отговор и по този начин до ден сегашен нямам информация какво се случва с тази помощ, която се твърди, че оказва помощ на дребните компании “, изясни дамата.

След информация в Министерство на стопанската система се оказва, че компанията ѝ е получила отвод. Но поради периодите по процедурата документ за това още не е пристигнал. „ Ще се оправим, аз имам вяра, че ще се оправим, само че считам, че и страната би трябвало да ни обърне внимание “, добави Силвия.

От Министерството на стопанската система показаха, че отхвърлените претенденти досега са над 6000. Повече от половината са били преразгледани и предходната седмица е оповестен лист с новите утвърдени. Кандидатствалите би трябвало или да търсят компанията си в този лист, или да изчакат 14 дни след неговото издание, когато ще получат административен акт с аргументите за отвод.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР