Сняг вали на връх Мусала, а температурите при проходите, които

...
Сняг вали на връх Мусала, а температурите при проходите, които
Коментари Харесай

Температурите в проходите паднаха под 0. Сняг вали на Мусала


Сняг вали на връх Мусала, а температурите при проходите, които се намират в Западна Стара планина и са на надморска височина над 1800 м, към този момент са негативни.



Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките, представени от Фокус.

За последните 12 часа най-значителни са количествата на преваляванията в Оряхово - 39 л/кв. м., в Монтана – 37 л/кв. м. и във Враца – 33 л/кв. м. В София са регистрирани 8 л/кв. м.

По високопланинските проходи през почивните дни се чака утежняване на времето и на доста места дъждът ще минава в сняг. Прогнозата на синоптиците е за доста захлаждане и през нощта против неделя, в регионите с надморска височина 600-700 метра, дъждът ще минава в сняг.

В тази връзка Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите, на които им следва пътешестване през идващите дни през планинските проходи да не потеглят на път с коли с летни гуми и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия.

Проходите, на които се чакат снеговалежи, са: „ Петрохан”, „ Троянски”, „ Шипка “, „ Републиката “, „ Ришки”, „ Айтоски”, „ Котленски”, „ Дюлински”, „ Твърдишки”, „ Обзорски”, „ Печинско”, „ Вратник”, „ Превала”, „ Предел”, „ Рожен” и „ Пампорово”.

Пътноподдържащите сдружения имат дежурни екипи и са подготвени да реагират незабавно и да обработят настилките, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване на водачите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР