Сняг, дъжд и поледици в централна и южна Германия доведоха

...
Сняг, дъжд и поледици в централна и южна Германия доведоха
Коментари Харесай

Сняг и поледици затвориха летища в Европа, дъжд спря влакове в Германия

Сняг, дъжд и поледици в централна и южна Германия доведоха до стотици приземени полети и промени в разписанието на влаковете.

Само на летището във Франкфурт, което е едно от най-натоварените в Европа, над половината от плануваните повече от 1000 полета са били анулирани.

Над 250 полета са били отказани и в Мюнхен, а по-малкото летище в Заарбрюкен изцяло спря работа. Засегнати бяха и летищата в Дюселдорф и Кьолн/Бон.

Предупрежденията за рисково време са в действие и в четвъртък, когато се чака въздушният трафик още веднъж да бъде усложнен, защото при мощен снеговалеж пистата мъчно се поддържа чиста, а минусовите температури основават спомагателни усложнения за водачите.

За летището във Франкфурт е издадено предизвестие и за т.нар.черен лед, който в случай че се натрупа на пистите, е сериозна причина за произшествия.



Засегнато беше и придвижването на влаковете, защото поради неприятните условия се наложи скоростта на бързите влакове да бъде лимитирана като защитна мярка.

Заради неприятното време летище " Завентем " в Брюксел също заяви, че стопира краткотрайно осъществяването на полети поради изобилния снеговалеж.

Според прогнозите преваляванията ще продължат и през нощта и ще се натрупа снежна завивка от 10 см.

Очакват се закъснения на полетите най-малко с по един час, като разчистването на пистата лишава нормално по 45 минути. Допълнителни закъснения са вероятни и поради потребността от напръскване на самолетите с течност срещу обледяване преди излитането.

В Белгия са спрени и някои автобусни линии, затворени са учебни заведения, а дейностите навън, като строителството, бяха прекъснати.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР