Снощният мач от гр. С между Аржентина и Мексико (2:0)

...
Снощният мач от гр. С между Аржентина и Мексико (2:0)
Коментари Харесай

Аржентина и Мексико са играли пред рекордна за последните 28 г. публика

Снощният мач от гр. С сред Аржентина и Мексико (2:0) се е играл пред 88 966 фенове и това е най-многобройната аудитория на мач на Световно от 28 година насам, разгласи ФИФА.

Поставяме това ненапълно под подозрение поради ставащото от началото на шампионата в Катар. Организаторите оповестяват рекордни стойности за стадионите - за посещаемост даже над потенциала им, а с просто око се виждат празни места. ФИФА даде пояснение за това, че арените в действителност били по-големи като места на трибуните. 

Сблъсъкът сред латинците е привлякъл с няколко хиляди повече, в сравнение с срещите Аржентина - Саудитска Арабия (1:2) и Бразилия - Сърбия (2:0).

В новата история на Мондиалите най-вече фенове е имало на финала на " Съединени американски щати `94 " сред Бразилия и Италия - 91 194 души на ст. „ Роуз боул “ в Пасадена, Калифорния.

Рекордът държи решителният за международната купа мач (не е край поради по-различния формат тогава) в Бразилия през 1950 година, сред отбора на домакините и Уругвай (1:2) стадион „ Маракана “ в Рио - 173 850 фенове. Според някои футболни историци на трибуните е имало даже повече аудитория, само че никой в никакъв случай няма да може да каже какъв брой тъкмо.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР