Снощи, в предаването Още от деня по БНТ доц. Румяна

...
Снощи, в предаването Още от деня по БНТ доц. Румяна
Коментари Харесай

Доц. Румяна Коларова: Разумно и нормално би било да има нов кабинет

Снощи, в предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия доцент Румяна Коларова, сподели че рационално и обикновено би било да има нов кабинет.

" Това е нещо, което всички естествени хора чакат и нещо, към което всички политици би трябвало да се стремят по рационален и уравновесен метод ", мисли тя.

" Подаването на оставка в уговорения ден е съблюдаване на съглашение, само че това не значи, че би трябвало да бъде гласувана незабавно, часове откакто е подадена ", означи политологът.

Проф. Коларова е разсъждавала какви може да са аргументите оставката на кабинета " Денков " да се гласоподава толкоз бързо. И е разкрила два " рационални аргумента ", първия от които обаче дефинира като " сбъркана тактика ". Според нея неопитността на " Продължаваме промяната " в политиката личи в в това, че не могат да плануват последствията от личните си дейности.

" Първият мотив е гласуването да се състои в сряда, когато има постоянно съвещание на Министерски съвет. Това значи, че министър председателят ще си спести лице в лице да слуша нелицеприятни, отвратителни по своите изразни средства диспути, на които бяхме очевидци в Народното събрание. Това, обаче, утежнява ситуацията, а не я прави по-лека. Вторият мотив, в който има по-голяма доза рационалност, е следният: главната офанзива на ПП-ДБ против Борисов беше, че не отива в Народното събрание да присъсътва, когато има подобен вид разисквания ", допусна политологът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР