Снощи Salesforce изненадващо обяви, че ще съкрати хиляда от своите

...
Снощи Salesforce изненадващо обяви, че ще съкрати хиляда от своите
Коментари Харесай

Въпреки добрите резултати: Salesforce съкрати хиляда души, когато акциите ѝ удариха рекорд

Снощи Salesforce изненадващо разгласи, че ще редуцира хиляда от своите общо 54 хиляди чиновници, съобщи Wall Street Journal. Новината идва на фона на доста положителните финансови резултати на компанията през последното тримесечие и на приемането на скъпите ѝ книги в показателя Dow Jones, където тя заменя най-стария му участник - Exxon Mobil.

Въпреки уволнението на личния състав, което беше оповестено на чиновниците, получаващи двумесечно предупреждение, във видеоразговори, през днешния ден акциите на компанията не престават да порастват, като единствено от стартирането на търговията тяхната цена се повиши с 8,21% до 272,3 $.

Това обаче е надалеч под вчерашното показване, при което те се изстреляха с 25%. От началото на годината те са нараснали цената си със 106 $, което е повишаване от над 63%. Така пазарната ѝ капитализация към този момент възлиза на 243 милиарда $.
 Salesforce разрешава на всичките си 49 000 чиновници да работят от у дома най-малко още година
Технологичен колос дава на всичките си 49 000 чиновници да останат вкъщи най-малко още година

Първоначално крайният период беше до декември 2020-а

Причината за това е, че Salesforce се трансформира в една от извънредно добре представящите се компании в изискванията на пандемията. През второто тримесечие приходите ѝ набъбнаха до 5,15 милиарда $, което е растеж от съвсем 30% на годишна основа - доста повече, в сравнение с анализаторите предвиждаха.

По-голямата част от чиновниците, които към този момент са в предупреждение, са от екипите по продажби и поддръжка на клиентите на компанията, работещи главно с финансови, здравни и проучвателен компании. Все отново орязването на личния състав ще обхване и отделът, занимаващ се с облачните услуги на Salesforce.

" Релокираме ресурсите си, с цел да нареждаме компанията за предстоящ напредък ", сподели представител на Salesforce. " Това включва назначението на още чиновници, преместването на част от личния състав и елиминирането на позициите, които към този момент не водят към бизнес целите ни. Помагаме на засегнатите ни служащи за идната стъпка в кариерите им, без значение дали тя ще е в нашата компания, или ориентирана към друга опция. "
 Почти век по-късно: Индексът Dow Jones се раздели с най-стария си участник
Почти век по-късно: Индексът Dow Jones се раздели с най-стария си участник

Свалянето на Exxon Mobil се преглежда като следващия удар против петрола, считат анализатори

" Иронично е, че на 25 март основният изпълнителен шеф на Salesforce Марк Беньоф (на снимката) даде обещание в Twitter, че компанията му ще заобикаля огромните съкращения в границите на 90 дни по време на пандемията, макар че чиновниците му минаха към отдалечена работа ", показват от Zero Hedge. " Той прикани и други шефове да го последват и да не уволняват личния състав си. "

6.Release workers who are ok.Develop plan for this with antibody titers to be on front line exposure positions.
7.Every ceo take a 90 day “no lay off ” pledge. everyone

Thanks for editing!
— Marc Benioff (@Benioff)
Изглежда, за част от чиновниците на Salesforce тези 90 дни са изтекли, макар че броят на болните от ковид е по-голям от всеки път.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР