Снощи ми стана любопитно и се поразрових в историята на

...
Снощи ми стана любопитно и се поразрових в историята на
Коментари Харесай

Мартин Димитров с призив за ваксиниране и исторически примери

" Снощи ми стана любопитно и се поразрових в историята на имунизацията и имунизирането.
Майката си трака. Ама майката си трака. От античните опити да се шмърка шарка или каквато там гнусота се въдила, при които ти стриват и приготвят шарката, ти си я шмръкваш като на Слънчака и концепцията е да преболедуваш леко и след това цялостен живот да ти е доста добре. Е, не става тъкмо по този начин, успеваемостта е, по какъв начин да кажа, релативно ниска ", във Facebook.
 Д-р Баймакова: Изискването към хората преди имунизацията е да са релативно здрави Д-р Баймакова: Изискването към хората преди имунизацията е да са релативно здрави
Над 3500 жители са минали имунизация във ВМА досега. Прави усещане, че най-възрастният човек е на 96 години, а най-младият...
" После идва инокулацията, след това идва вариолацията. Вариолацията е пфайзер бионтека на времето си - дерат ти ръката, в надраното пъхат болест и след това всички дружно стискате палци.
Подобно на днешното време, през отминалите епохи всяка една иновация е поставяна под тежко подозрение. Абе, хората не са изгаряли от предпочитание ни да се инокулират, ни да се вариолират. Изобщо, отношението на хората към имунизацията преди 2-3 века е било такова, като че ли всички тия хора са имали интернет и са се уведомили от бг мама.
И тогава властта е давала образци какъв брой е хубаво да се ваксинираш - цели кралски дворове са се ваксинирали, а и схващането е било, че богатите мрат повече от бедните, тъй като са лигльовци. С имунизирането те са показвали няколко неща: че не са напълно лигльовци, че не им се мре, и че не им се дава властта.
А бащата на имунологията Едуард Дженър (който остава кръговиден сирак, но то тогава доста са оставали кръгли сираци, един тип си е било нормално) стартира работа като помощник-хирург (предполагам това е индивидът, който придържа червата) на 14-годишна възраст. После Дженър записва хирургия, учи две години, тъй като явно е нямало потребност от повече, и почва да отваря кореми (и освен кореми). Все отново, той от 14-тодишен е чиракувал за хирург, би трябвало да се оправя.
 Проф. Радка Аргирова: Ще продължат дребните пикове на ковид Проф. Радка Аргирова: Ще продължат дребните пикове на ковид
В дребните обитаеми места имаме по-малко имунизирани, по-малко заболели, на някои места даже въобще няма заболели. Но това не е причина да не...
После той забелязал, че краварките по фермите боледували от кравешка шарка, което ставало като издоят кравата и не си измият ръцете (а те не са се изтрепвали да си мият ръцете). После обаче каките развивали имунитет против варицела.
Дженър трансформирал кравефермите във имунизационни центрове, където измежду крави, нечистотия и л***а те боцкат, караш лекинко и след това си нумеро уно. Няма варицела, няма нищо - дето се вика, от кравефермата напряко тръгваш по бардаци, та да си се заразиш със сифилис.
Това, което желая да кажа, е че на човечеството му е лишило епохи старания и милиони жертви, с цел да имаме опцията да бъдем цялостни лигльовци. Ама аз желая пфайзер, но чакай да изчакам, но то леко ми прилоша, но не дръзвам, па една майка вика, че една друга майка-кърмачка повърнала, лиготии страшни.
Знаете, че не съм от най-големите фенове на Баце. Това обаче няма нищо общо с имунизирането. Ваксинирайте се, бре! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР