Снимките, които виждате показват резултата от един дълъг основен ремонт,

...
Снимките, които виждате показват резултата от един дълъг основен ремонт,
Коментари Харесай

Капка Панайотова: Само Светият Синод не е длъжен да отговаря за това беззаконие

Снимките, които виждате демонстрират резултата от един дълъг главен ремонт, по-скоро преустрояване, на някогашния партиен дом и преобразяване на неговата зала „ Георги Кирков “ в пленарна зала на българското Народното събрание. Това е мястото, където заседава висшата власт на една демократична страна, каквато би трябвало да е България след 1989 година.
Синият цвят на интериора идва да подскаже някакви желания към „ синята концепция “ от края на предишния век – концепция за рационализация, господство на закона и човешки права.

Множеството прагчета по амфитеатъра на залата, които би трябвало да бъдат преодолени, с цел да се стигне до всяко депутатско място, отдалечават тази постройка от визията за модерност и приобщаване на всички обществени групи.

Не виждам причина човек с увреждане – в инвалидна количка или с повредено зрение – да не стане депутат. Няма причина да не бъде и министър, който да се явява на парламентарен надзор. Освен нежеланието да се забърква в партийни интриги и нечисти покупко-продажби, повода би била недостъпната среда на българския парламент.

Това е неприемливо в 21-ви век в страна, която се е обвързала с правилата за ценене на човешките права и господство на закона. Това е неприемлив резултат в 21-ви век след похарчване на 18,5 млн. лева национална пара.

Тези фотоси би трябвало да провокират сложни въпроси към ръководителя на Парламента, към премиера, към министъра и заместител министъра на труда и обществената политика, към " водачите " на национално представителните организации на хората с увреждания, към Агенцията за хората с увреждания...

Само Светият Синод не е задължен да дава отговор за това безвластие.

Аз персонално имам естетическа нетърпимост към този вид сталински барок, който е цялостната диаметралност на визията ми за обител на демокрацията – нещо величествено в своята невзискателност, само че красиво и привлекателно.

Бившият партиен дом има смразяващо, отблъскващо, пренебрежително лъчение на място, което събира под един покрив не изключително изискана и образована част от обществото, захласната от грандомания и овластена да взема решения, които трансформират живота на всеки от нас.

Това е властта в страната, която си разрешава да бъде безхаберна, да безобразничи, да не съблюдава законите и да ни държи във безконечна бедност и взаимозависимост от подаянията си. #ОСТАВКА в името на законността, върховенството на правото, а не на една персона, която и да е тя...

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР