Снимки социални мрежиВсе по-тревожни сигнали идват от съседна Турция за

...
Снимки социални мрежиВсе по-тревожни сигнали идват от съседна Турция за
Коментари Харесай

Турски професор предупреди за бедствие

Снимки обществени мрежи

Все по-тревожни сигнали идват от прилежаща Турция за идно мощно земетресение в региона на Мраморно море, покрай Истанбул.

След земетресенията в Кахраманмараш от 6 февруари, които бяха наречени бедствието на века, всички погледи са ориентирани към сградния фонд в Истанбул и даже са почнали да се подхващат стъпки за взимане на защитни ограничения за подсилване на града.

Земетресението с магнитуд 5,1, което се случи предходната седмица край крайбрежията на Гемлик-Муданя в Мраморно море, е било като предупреждение за нещо много по-значително, съгласно турските експерти в тази област.



Геологът проф. доктор Гьорюр насочи предизвестия към управляващите за подготвеност, защото съгласно неговите предвиждания интензивността на земетресението може да доближи магнитуд 9 от Златния рог до Силиври. „ Да бъдеш под въздействието на земетресение с магнитуд 9 значи, че даже доста добре издигнати здания могат да претърпят съществени вреди “, сподели той в изявление за турския СНН.

Помислете за линия от първите 10 километра, започваща от брега на Мраморно море. Там ще има доста повече проблеми. В геологията съвсем всичко се разисква като % на възможност. Не можем да кажем тъкмо по какъв начин се държи светът, не е като математиката. Човек постоянно би трябвало да споделя „ може би “. Може да не стане, тъй като няма да стане на следващия ден, ще стане след три дни. Светът не се държи по този начин, както си мисли човек.



Специалистът е на мнение, че подготовката за посрещане вероятно на едно такова злополучие би трябвало да се провежда отвън най-опасните региони и оттова да се дава помощ.

Дори предлагам съдействие със прилежащи страни. Тъй като районът на Мармара ще бъде изцяло обиден от това злополучие, вие сте лимитирани в избора си за евакуация. Важното е какъв брой бързо се движите за 72 часа. Това е границата на оцеляването. Първата незабавна за хората помощ би трябвало да бъде ситуирана отвън региона на Мармара.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР