Снимки Ръгби клуб Спартак“Елитни бивши и настоящи спортисти, ръководители и

...
Снимки Ръгби клуб Спартак“Елитни бивши и настоящи спортисти, ръководители и
Коментари Харесай

Елитът на спорта уважи юбилея на легендата на ръгбито Стоян Ненов

Снимки Ръгби клуб „ Спартак “

Елитни някогашни и сегашни спортисти, ръководители и деятели почетоха юбилея на Стоян Ненов. Легендата на ръгбито във Варна и България навърши 75 години и означи персоналния си празник със стилно празненство в реномиран варненски ресторант до стадион „ Спартак “.



Именно на терена на това оборудване в края на 60-те и през 70-те години на предишния век Ненов бе водач на един страховит ръгби тим на „ ЖСК-Спартак “, който пълнеше трибуните и за който още се приказва.



Логично на юбилея на Стоян Ненов участваха и митове на ръгбито, като генералния секретар на федерацията Георги Маринкин и габровската икона Георги Петков.



Първият призна, че за него е бил чест да бъде противник на Ненов и да играе дружно с него в националния тим на България, и му връчи плакет от федерацията, а вторият го съпостави с най-големия ръгбист в света Луган.



Петков напомни също, че Стоян Ненов е вкарал 14 есета в един мач, нещо което се е отдавало единствено на един уелсец.

На тържеството варненското ръгби също бе показано почтено от няколко генерации, отпред с неповторимия Йордан Йорданов-Бай Данчо, който зарадва юбиляра с скъп подарък.



Празникът с Ненов споделиха още дългогодишния началник на Общо събрание на колегиите „ ЖСК-Спартак “ Иван Иванов, футболните митове на Спартак Иван Петров, Пламен Казаков и Пламен Михов, някогашния интернационален арбитър по футбол Димитър Момиров, хандбалната легенда Пенко Златев, видният избавител Георги Есов и други знакови спортисти и известни варненци.



Развълнуван, Стоян Ненов призна: „ Приятели, благодаря Ви, че направихте този ден специфичен за мен. Приемам всичките тези Ваши сърдечни пожелания, като пожелания за цялото златното потомство на моя тим „ ЖСК-Спартак “, за който играх. “



Припомняме, че наскоро Ненов бе награден от кмета Иван Портних със Почетен знак – златен, „ За заслуги към Варна “ на Община Варна.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР