Снимки от Maxar Technologies от 19 май и 21 май

...
Снимки от Maxar Technologies от 19 май и 21 май
Коментари Харесай

Русия краде зърно от Украйна: Нови изображения показват натоварени кораби в Крим

Снимки от Maxar Technologies от 19 май и 21 май демонстрират два кораба за насипни товари под съветски байрак, акостиращи и товарещи зърно. Става дума за корабите „ Матрос Позинич “ и „ Матрос Кошка “, дебаркирали до нещо, наподобяващо на силози за зърно. Оттам зърното се изсипва от конвейера в отворен трюм.

.
Източник: Maxar Technologies

Известно е, че и двата кораба към този момент са напуснали пристанището на окупирания Крим. Според уеб страница за следене на кораби превозвачите за насипни товари са получили разнообразни направления. „ Матрос Позинич “ плава през Егейско море и се допуска, че се насочва към Бейрут, столицата на Ливан. А „ Матрос Кошка “ още е в Черно море.

„ Трудно е да се каже сигурно дали корабът се натоварва с откраднато украинско зърно, само че анексираният от Русия Крим създава малко зърно самичък, за разлика от богатите на земеделие украински райони Херсонска и Запорожка области директно на север “, изяснява CNN, представен от УНИАН.

.
Източник: Maxar Technologies

В началото на май корабът „ Матрос Позинич “, претрупан с откраднато украинско зърно, мина през пролива Босфора и потегли в посока египетското пристанище Александрия. Русия искаше да продаде товара на Египет, само че Украйна предизвести страната, че зърното е откраднато. В резултат на това Руската федерация по този начин и не съумя да извърши продажбата. Египет отхвърли зърното.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР