Снимки: Наследниците на Иван Драсов направиха голямо дарение от снимки

...
Снимки: Наследниците на Иван Драсов направиха голямо дарение от снимки
Коментари Харесай

Наследниците на Иван Драсов направиха голямо дарение от снимки и документи за варненския архив

Снимки:

Наследниците на Иван Драсов направиха огромно подаяние от фотоси и документи за варненския Държавен списък. Това стана точно на годишнината от рождението му. Те предоставиха документи, дарени от наследниците на съратника на Васил Левски,  оповестява " Радио Варна ".



Дарители са семейство Ружа и Георги Димитрови. Днес е денят, в който се навършват 175 години от рождението на Иван Драсов.

Документите, които държавният списък във Варна получи през днешния ден от Ружа и Георги Димитрови, са цялостна изненада, разяснява шефът Владимир Владимиров.



" Донесоха ни ги безусловно през вчерашния ден. Писмата и фотосите, безусловно, са над 500. Изключително доста писма. Има от преди Освобождението. "

Писма, фотоси, персонални документи. Те са съхранявани от брачната половинка на Иван Драсов – Еленка Драсова. Тя предава една част от тях на Захари Стоянов. Разказът за историята им е на донорът Ружа Димитрова.



" Една част е останала при нея и баба ми Мара Драсова Панчева, която също носи в сърцето си името на татко си, което е било доста ярко име за цялото ни семейство, е съхранявала тези документи. Това, което сега предоставяме, са последните документи, които сме съхранявали. В този куфар, който наподобява по-стар в сравнение с са документите. "



Винаги сме желали да възпитаваме родолюбие в децата си, продължава мисълта на Ружа Димитрова брачният партньор й Георги Димитров.

" В сбирката има фотоси на Иван Драсов. Също и на неговите наследници. Примерно, когато той се е сгодил със своята бъдеща брачна половинка и по-късно фрагменти от сватбата. "



На дарението участваха и децата на семейство Димитрови Гергана и Любомир.

Мястото на тези документи е в Държавен списък – Варна, изрично е семейство Димитрови. За да може минимум откривателите на историята да имат достъп до тях.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР