Снимки на български медици, без тяхно знание, се използват за

...
Снимки на български медици, без тяхно знание, се използват за
Коментари Харесай

Забъркват наши медици във фалшиви новини за ваксините

Снимки на български медици, без тяхно познание, се употребяват за подправени вести против имунизациите, откри инспекция на.

Медицинска сестра от Севлиево е една жертвите на сходна машинация и схваща от медиите, че публикацията се популяризира в обществените мрежи.

" Консистенцията в спринцовките ми разяде кожата. Кой знае какво инжектират ". Това написа сестра Петкова, поискала анонимност, до уеб страницата " Народна воля ". Според сигнала единствено няколко капки от препарата на, " Модерна " и " Пфайзер ", провокирали оток на цялата й ръка, а апелът е публикацията да се споделя, с цел да знаят хората.

На фотографията обаче не е сестра Петкова, а Елисавета Колева, която работи като старша здравна сестра в хирургията на болничното заведение в Севлиево .

" Наглост, огромна безочливост е това за мен ", споделя Елисавета Колева, старша здравна сестра.

Подобна подправена публикация се популяризира свободно в интернет, употребявайки професионалния й престиж. Елисавета споделя, че фотографията е направена преди шест години по време на акредитацията на болничното заведение и не е давала изявленията.

" Извадено е от уеб страницата на болничното заведение. Не са взимали нищо от мене. Нито съм виждала някой. Аз не съм имунизирана. Нямам нищо, тъй като съм преболедувала ", споделя Колева.

Подобни образци не са необичайност в мрежата. Пост във Facebook от името на лекарка от Велико Търново , да вземем за пример, предизвестява за топчета по врата след имунизация, които засягат щитовидната жлеза:

" Вчера имаше 60 индивида в болничното заведение с такива топчета по шията след втората доза. Растат бързо и хората умират. Премахват ги оперативно дружно със щитовидната жлеза. "

Слухове, компромати, подправени вести и фотоси - в морето от информация през днешния ден истината става все по-трудно различима. Често към този цифров коктейл от полуистини се прибавя и доста страст, която има за цел да насочи страховете ни в избрана посока.

Според психолога Полина Василева страхът може да ни сковава душевен:

" Когато сме в положение на парализа и колапс ние сме склонни да имаме вяра на всевъзможни невероятни неща, които ни биват поднасяни, с цел да се успокоим. Така работи страхът изкривява нашата визия за действителността . "

Липсата на обстоятелства, научни проучвания, или публична позиция значително обрисуват профила на по този начин наречените " подправени " вести. Обикновена задачата е прочувствена провокация.

" Липсата на ясна връзка постоянно води до загуба на доверие . Имаме загуба на доверие от страна на хората към законни източници на информация и това нещо към този момент е доста мъчно обратимо, тъй като е насъбрано с времето ", споделя лекар Калин Калинов, специалист по спешна връзка СУ " Св.Климент Охридски ".

" Когато сме обезверени от престижите ние търсим нещо, което е в несъгласие на това, в което те ни убеждават. Разбира се най-удобните неща, на които да имаме вяра се явяват тези подправени теории и конспирации. ", споделя Полина Василева, психолог.

Информационният вакум и неналичието на водачи на мнение съгласно учените са водещ фактор наличието във Facebook да се трансформира в главен източник на информация.

" Личните лекари са основна точка на контакт с пациентите. Личните лекари са по този начин наречените водачи на мнение, в случай че приказваме в региона на доктрина на всеобщата връзка, когато приказваме за опазване на здравето. Това е по този начин освен в България, само че и в доста страни. Още при започване на пандемията и след това с въвеждането на имунизациите трябваше интензивно да се комуникира с тези хора. До ден сегашен доста персонални лекари се тормозят да предлагат имунизацията. ", изяснява лекар Калин Калинов, специалист по спешна връзка СУ " Св.Климент Охридски ".

Проучвания, направени досега демонстрират, че 80% от европейците са били жертва на подправени вести.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР