Снимки на 5 дървета, 4 от които в община Димитровград,

...
Снимки на 5 дървета, 4 от които в община Димитровград,
Коментари Харесай

Снимки на вековни дървета от хасковска област в конкурс  

Снимки на 5 дървета, 4 от които в община Димитровград, вземат участие в състезанието „ Дърво с корен “. Гласуването стартира през днешния ден и ще продължи един месец, като се организира онлайн на интернет страницата на фондация „ ЕкоОбщност “ – уредник на състезанието, събиращ историите на обичани на хората дървета. Инициативата се организира годишно от 2010 година и търси дърветата, които обичаме, ценим и почитаме, тъй като с тях ни свързват незабравими персонални случки, локални предания или истории от родното ни минало.

Тази година за присъединяване в състезанието бяха получени 23 оферти, от които двадесет са за дървета, чиито истории не са били подавани в предходните му издания. Сред тях доминират вековните дървета, а най-вече разкази (десет) дойдоха от хасковска област.

От всички подадени оферти четиричленно жури дефинира 10 финалиста, които минават на стадий онлайн гласоподаване, а носителят на купата „ Дърво с корен “ за 2021 година ще бъде оня измежду тях, който получи най-голяма поддръжка. Журито избра и трите финалиста за спомагателната категория „ Вековните дървета приказват “, които също ще бъдат подложени на гласоподаване. То ще продължи до 14 януари 2022 година, а резултатите и спечелилите в двете категории ще бъдат оповестени на гала по награждаване. Тогава ще стане прочут и отличеният от журито участник в категорията за деца сред 6 и 16 година – „ Млад природолюбител “.

Снимките, историите може да видите както и да дадете своя глас.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР