Снимки: БулфотоПротест се провежда пред турското посолство в София.Днес МВР

...
Снимки: БулфотоПротест се провежда пред турското посолство в София.Днес МВР
Коментари Харесай

Ври и кипи пред турското посолство в София заради намесата на Турция в изборите в България

Снимки: Булфото

Протест се организира пред турското посолство в София.

Днес Министерство на вътрешните работи разгласи, че има данни за намеса на Турция в изборите в България.

Хора се събраха там, а полицейското наличие в целия регион е извънредно засилено.

 Стигна се за малко и до напрежение.

Хората, които развяват български флагове, са се пробвали да излязат на пътя и да спрат придвижването по бул. " Васил Левски ", само че полицията не е разрешила, оповестява " Дарик ". Хвърляни са ябълки и домати по посолството и по полицейските коли. 



Днес България прикани Турция да се въздържа от предизборна пропаганда. Това е станало на среща сред непрекъснатия секретар на външното ни министерство Иван Кондов и изключителния и пълномощен дипломат на Турция в София Айлин Секизкьок, оповестиха от Министерство на външните работи.



На турската страна бе привлечено вниманието за случаи на ангажиране на публични лица, турски политически водачи, изселнически организации и медии с предизборна пропаганда и апели в Турция за гласоподаване в интерес на политическа партия у нас. Българската страна изрази очакване турските институции и публични лица изрично да се въздържат от пропагандни дейности и политически послания, имащи отношение към изборния развой в България, по време на идния втори тур на изборите за президент и вицепрезидент на България на 21 ноември 2021 година



По-рано денем, вътрешният министър Бойко Рашков описа за репортаж по турска телевизия и няколко други изявления, в които се отправяли апели за гласоподаване. " Всички станахме очевидци на държанието на някои органи в Турция, което може да се дефинира като вмешателство ", съобщи той. 



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР