Снимки: bTVЗад гърба си Малкият Моцарт Ивайло Василев има едно

...
Снимки: bTVЗад гърба си Малкият Моцарт Ивайло Василев има едно
Коментари Харесай

Има и такива българчета! Това момченце е само на десет години, но вече е истински виртуоз

Снимки  : bTV

Зад гърба си „ Малкият Моцарт ” Ивайло Василев има едно гран-при, осем първи награди от интернационалните и национални състезания, както и осем специфични награди. Той е едвам на 10 години, почнал е да свири на пиано на пет. Композира и свои творби.

„ Една Нова година празнувахме при едни съседи и там открих едно пиано играчка и започнах да изсвирвам нещата, които в детската градина пеехме. Много желаех от Дядо Коледа пиано и той ми донесе едно цифрово пиано и с течение на времето нещата се случиха ”, споделя Ивайло в предаването " 120 минути " по bTV.

Спомня си, че майка му и татко му в началото не повярвали, че детето единствено свири на детското пиано. Съседът, при който чествали, ги извикал да го видят, само че те не му повярвали, тъй като „ той се бил напил ”.

Семейството на 10-годишният виртуозен пианист не са музиканти. Майка му е програмист, а татко му – юрист. Брат му учи химия, физика и математика.

„ Въобще не са си представяли, че синът им ще свири на пиано ”, споделя Ивайло.

 

Един от обичаните му композитори е Ференц Лист. „ Лист е бил виртуоз. Композирал е виртуозни неща. Музиката му е била доста почтена ”, споделя детето.

Ивайло към този момент е композирал и свои творби. „ Едното се споделя „ Село ”, а другото е първото ми скерцо (музикално осъществяване с бързо движение и закачлив темперамент – б.р.). Сега композирам второто ми скерцо ”, споделя той.

Ивайло е включен в учебника по музика за първи клас и мечтае някой ден да свири в огромната зала на „ Роял Албърт хол ”.

„ Гордея се с това, че ме включиха в учебника. Дано първокласниците се развиват добре в музикалната си кариера ”, споделя той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР