Снимки: bTV Остава в сила обявеното снощи бедствено положение в

...
Снимки: bTV Остава в сила обявеното снощи бедствено положение в
Коментари Харесай

Спешно чистят речните корита в Смолянско


Снимки: bTV

Остава в действие оповестеното нощес бедствено състояние в Смолян поради изобилните превалявания. В региона продължава да вали. Спешно ще се разчистват корита на реки с техника на компании от Смолян.

Около 21:30 ч. нощес река Черна застрашаване да прелее на няколко точки в града. Проблеми има по пътя за Киселчово.

Зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, който посети региона, сподели, че няма заплаха за евакуация и не би трябвало да се основава суматоха. Той изрази вяра, че следобяд ще има учредения бедственото състояние да бъде анулирано.

Реките стартират да се оттичат, а по думите на регионалния шеф на Смолян язовирите имат задоволително размер, с цел да поемат количествата.

Оказва се, че в община Златоград няма никакви строителни бумаги за срутилата се от свлачище хижа в златоградско село Долен, при което почина 62-годишен мъж. Тя е била построена тази година и се е очаквало да бъде публично открита. Строена е от ловната дружинка.

Калното свлачище се изсипало върху ловната хижа, в която е имало 8 души.



Двама души пострадаха и се намират в болничното заведение в Кърджали. Единият е с гипсиран крайник и скоро ще бъде изписан. В болничното заведение обаче за по-дълго остава другият, който също е бил затиснат от калта и е с голям брой контузии.

Днес ще бъде погребението на починалия мъж.

Зам.-министър Балабанов дефинира като безразсъден случай случилото се в с. Долен и прикани ловци и туристи да не излизат през днешния ден и да не подбценяват природата, тъй като обстановката може да се усложни всеки миг.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР