Снимки: БлицВажен ключов свидетел даде показания днес в пловдивския съд

...
Снимки: БлицВажен ключов свидетел даде показания днес в пловдивския съд
Коментари Харесай

Прокуратурата обяви защо Илиян е заклал красивата си любовница Милена, полицайката Льолова направи шокиращи разкрития

Снимки: Блиц

Важен основен очевидец даде показания през днешния ден в пловдивския съд за убийството на Милена Динева, осъществено на 28 декември 2016 година в село Куртово Конаре. Обвиняем за зверството е 27-годишният Илиян Рангелов, написа Блиц.
 

Той твърди, че няма нищо общо с изтезанието на годеницата си и че незабавно след задържането му оперативният служащ от отдел „ Убийства ” към Главната дирекция „ Национална полиция ” Десислава Льольова го е принудила да признае, че той е причинителят, както и му е диктувала какво да каже в показанията си.



На съображение тези негови изказвания Льольова беше извикана в Пловдив. Тя сподели, че на 29 декември 2016 година е била командирована в Куртово Конаре дружно със собствен сътрудник. Веднага щом е влезнала в дома на Илиян Рангелов ѝ е направило усещане, че това е извънредно поддържана и чиста къща, на всички места е имало фотоси на двамата – Милена и Илиян, с надписи на британски „ Любов ”.
 
По време на беседата, която са провели тя и нейни сътрудници с Илиян, е станало ясно, че той е абдикирал от идната женитба и „ той нямаше ангажираност към всички мерки за сватбата, която щеше да се вдигне през март. В нея участваха родителите на Милена, само че не и самият Илиян ”.



„ По време на диалози с колежки на момичето те описаха, че е имало доста ревнивост от страна на Илиян към годеницата му. Той описа, че откакто е бил извикан от сътрудници на Милена, е излязъл, видял е натрупа, върнал се е в дома си, взел е одеяло, в което е завил тялото. От дългогодишния си опит като криминалист знам, че когато килърът е непосредствен с жертвата, след осъществяване на закононарушението той поставя грижи за нея, тъй като по този метод изкупва виновността вътре в себе си. Не му направи усещане това, което му споделих – че на нея ѝ е студено по този начин или другояче, тъй като тялото е било положено върху павета ”, описа тя.
 
„ По време на беседите и на следствието установихме, че е имало ескалации на ревнивост от страна на Илиян и всичко това видяхме в писмата във Вайбър, които са си разменяли. По никакъв метод не съм оказвала нито физически, нито психически напън по време на беседването с Рангелов. Единственото нещо, което направих е, от човешка позиция, да кажа на майка му какво да му подготви за ареста. Установихме също, че преди години дядо му по еднакъв метод е наръгал баба му неведнъж с нож и дамата едвам оживяла. Направи ми усещане също, че когато Илиян описваше метода, по който е убита Милена, той сподели „ прободена с нож ” и описваше раната под гърдите по подобен метод, че не е допустимо човек, който не е направил закононарушението, да знае такива детайлности. Практика при нас е да караме причинителя на закононарушението да рисува оръжието, което е употребявал, преди да го намерим. Илиян нарисува тъкмо същия нож, който по-късно намерихме в кухнята в дома му и по който бяха открити следи от кръв. Освен това неговото положение беше доста необичайно, като на обезпокоен човек, направил закононарушение. Заради това бяхме поставили чиновници в ареста, които да го следят да не се самоубие ”, сподели още Льольова.
 
И съдията, и тя, и цялата зала избухнаха в смях поради несъответстващото държание и още по-неадекватните въпроси на юриста, който пази Рангелов. Той попита Льольова въз основа на какво е провеждала разпити и беседи с Рангелов.



Очаква се през днешния ден да се чете присъда за жестокото ликвидиране, което разтресе България преди две години. Прокуратурата желае доживотна присъда без право на подмяна поради особената свирепост на закононарушението. Държавното обвиняване разкри за първи път каква е същинската причина за абсурда, станал на 28 декември 2016 година.
 
Около 22.30 ч. Илиян се е прибрал от механа, където е бил с другари. Поискал е интимна непосредственост с Милена, тя му е отказала. Оттам ескалирала още веднъж кавгата, Милена е тръгнала за работа нощна промяна като е взела със себе си торбичка с облекла, с които да се преоблече на работното си място.
 
Илиян решил, че тя си потегля от него вечно и си носи багажа. На излизане Милена е споделила на Илиян, че не желае повече да живее с него. Той е взел спонтанното решение да я убие, настигнал я е на улицата, хванал я за рамото, обърнал я с лице към себе си и забил ножа под гърдите до момента в който гледал обичаната си в очите.
 
Първоначално Илиян прави цялостни признания за убийството, само че към този миг изрично отхвърля и афишира, че те са били дадени под напън.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР