Снимки: Асоциация Българска книгаНамериха решение за провеждане на Алея на

...
Снимки: Асоциация Българска книгаНамериха решение за провеждане на Алея на
Коментари Харесай

Намериха решение за провеждане на Алея на книгата във Варна

Снимки: Асоциация „ Българска книга ”

Намериха решение за осъществяване на Алея на книгата във Варна, излиза наяве от прессъобщение на Община Варна.

Ето какво пишат от там:

" Председателят на Общински съвет-Варна Тодор Балабанов спомага за постигането на консенсус по отношение на мястото за осъществяване на тазгодишното издание на Алея на книгата. След среща с присъединяване на основния проектант Стоян Петков, кмета на регион Одесос Георги Недев, както и на уредниците - Асоциация „ Българска книга ”, е решено събитието да се състои на по-просторно и комфортно място.



За да се обезпечи комфорт на преминаващите по Ларгото и успокоение за четящите хора, лявата лента на бул. „ Сливница “ ще остане свободна за минувачи. Шатрите ще са отдясно и ще не престават чак до Слънчевия часовник в Морската градина, където ще бъде ситуирана и сцената на културната стратегия.

„ Местната власт в лицето на Община Варна и на Общинския съвет, както и Експертният съвет по устройство на територията направиха всичко допустимо, с цел да се откри най-хубавото все още място за Алея на книгата. Изказвам признателност на всички, които няколко месеца (не единствено в последните дни на медиен шум) търсиха решения “, съобщи ръководителят на ОбС-Варна.

Той изрази убеденост, че тази година събитието, трансформирало се в част от културния календар на Варна, дълго ще се помни. „ Ще се помни не поради мястото, а поради вълнуващите летни срещи на публиката с създатели, издатели и преводачи. Варна още веднъж ще потвърди, че обича книгите и четенето “, безапелационен е Тодор Балабанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР