Снимката е илюстративна.Изтребители от Израел, САЩ, Швеция или Франция може

...
Снимката е илюстративна.Изтребители от Израел, САЩ, Швеция или Франция може
Коментари Харесай

Изтребители от Израел, САЩ, Швеция или Франция може да пазят българското неб

Снимката е илюстративна.
Изтребители от Израел, Съединени американски щати, Швеция или Франция може да пазят българското небе до идването на новите F-16. До тези страни са изпратени запитвания, това сподели през днешния ден началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който присъстваше на откриването на академичната година във Военната академия „ Г.С. Раковски “.

„ Ние работим по всички варианти, както продължаваме летателната валидност на самолетите МиГ-29, по този начин и при положение на неспособност да осигурим задоволително летателен запас, да имаме друга алтернатива, различен вид. Говорим с няколко страни, само че в сегашния миг сме в развой на договаряния. Изпратили сме писма, започваме диалози и с Израел, и с Франция, и с Швеция и със Съединените щати, всички вероятни варианти “, сподели той.

В първите си дни новият политически кабинет на Министерството на защитата беседва с Полша за ремонт на българските МиГ-29.

В доста напреднала фаза са и договарянията за придобиване на подводници, една или две, от Италия, стана ясно от думите му. „ Предстои да бъдат конкретизирани параметрите на техническо равнище “, уточни началникът на защитата.

„ Армията е разположила 350 военнослужещи на границата. Има подготвеност, в случай че Министерство на вътрешните работи изиска спомагателни сили и средства да реагира “, сподели още адмирал Ефтимов.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР