Снимка:www.presdident.bgВместо бодрите изказвания, че няма да има затягане на мерките,

...
Снимка:www.presdident.bgВместо бодрите изказвания, че няма да има затягане на мерките,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът във Варна: Вместо бодри изказвания е нужна подготовка за развитие на пандемията

Снимка:www.presdident.bg

„ Вместо бодрите изявления, че няма да има стягане на ограниченията, е нужна действителна подготовка за разнообразни сюжети на развиване на пандемията от Ковид-19. Броят на инфектираните се усилва в цяла Европа, държавните управления преглеждат разнообразни разновидности, вършат оценка на рисковете. Това в България липсва, а би трябвало да бъдем готови, с цел да избегнем нов стрес за обществото и разтърсвания в стопанската система и обществената сфера. “ Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването на Есенната академия на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, който се организира под неин патронаж и ще продължи до 11 октомври. Тазгодишната тематика на академията е „ Пандемия – общество – медии “, написа Dnews.

Вицепрезидентът поздрави уредниците от Българския Червен кръст и Медицински университет – Варна, че са съумели в тази невиждана конюнктура още веднъж да провеждат форума. „ Вие показвате, че сме сполучливи тогава, когато ни сплотява обща идея “, съобщи Илияна Йотова.

В приветствието си вицепрезидентът прикани за прям диалог „ оттатък клишетата “ и сложи редица въпроси, които да залегнат в дискусионния конгрес. „ Каква е цената на българското опазване на здравето? Какво е положението на българската здравна система? Научихме ли си уроците няколко месеца по-късно, с цел да осигурим успокоение на българските жители “, запита Илияна Йотова и акцентира, че към този момент има маски и защитни костюми, само че остават все по-малко медици. Вицепрезидентът открои и ниското възнаграждение на медицинските чиновници.

„ Светът няма да бъде същият – следващото факсимиле. Светът ще бъде подобен, какъвто ние го създадем. Тези няколко месеца ни демонстрираха, че всяването на боязън е неправилната политика. Да бъдеш виновен към себе си и към другите – това е най-важно през днешния ден “, съобщи вицепрезидентът Йотова.

Илияна Йотова подчертава и върху следствията от рецесията, които дълго време ще бъдат изследвани и ще би трябвало да се борим с тях.

„ Физическите отстояния се трансформират и в отстояния сред човешките души. Маските крият реакциите ни, привикваме да бъдем анонимни и да изтриваме усмивката от лицата на децата ни “, уточни вицепрезидентът.

Илияна Йотова посочи дейната активност на чиновниците и доброволците от Българския Червен кръст, които в месеците на изолираност отвън светлините на прожекторите помогнаха на десетки хиляди български жители.

„ Вие върнахте смисъла на думите съпричастност и великодушие “, сподели още вицепрезидентът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР