Снимка: Румен Радев, ФБВечна памет на героите и на нашите

...
Снимка: Румен Радев, ФБВечна памет на героите и на нашите
Коментари Харесай

Радев от Шипка: Ще победим страха, колебанието, унинието, за да може да просперира България

Снимка: Румен Радев, ФБ

" Вечна памет на героите и на нашите освободители. Да живее България ", съобщи президентът Румен Радев, който е на връх Шипка послучай 144 години от Шипченската епопея. Националното честване продължава няколко дни като знак на историческата борба от Руско-турската война.

Радев одобри почетния строй на Националната гвардейска част на връх Шипка.

" Преди 144 години на този връх се взема решение изходът от Руско-турската освободителна война и ориста на България. От тогава всяка година, генерации наред, хиляди българи от всички краища на родината изкачват Шипка, с цел да отдадат респект пред паметта на тези, на които изискуем свободата си ", съобщи в речта си от върха президентът.

" Пета поредна година съм тук, дружно с вас, на това свято място, което сплотява народа ни и ни вдъхва мощ, достолепие и религия. Тук сме дружно в жегите на август и във виелиците на трети март. Има лица, които различавам и ръце, които притискам за следващ път. Вие ми давате силата да вървим напред. Благодаря ви от сърце ", сподели още той.

" Шипка е всеизвестен героизъм на българските опълченци и на съветските войни, които дружно отстояха прохода. Онази врата, през която влезе българската независимост. Но Шипка е и знак на онази борба, която всеки българин, без оглед на възраст, етнос и вяра, води надълбоко в сърцето си. Битката сред страха и смелостта, сред малодушието и доблестта, сред егоизма и родолюбието, в която се взема решение персоналното ни и националното ни бъдеще. Нямам грам подозрение, че всички ние, дружно, с общи старания и взаимност ще победим страха, съмнението, унинието, с цел да може да просперира България. Защото никой не може и няма мощ, която да спре осъзнатите хора по пътя към свободата ", сподели президентът, представен от Българска национална телевизия.

Той благодари на всички участници в похода към върха - тъй като по думите му " всяка крачка към Шипка укрепва връзката на историята ни с българския народ ".



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР