Снимка PexelsВ Кипър досега 67% от населението са получили първата

...
Снимка PexelsВ Кипър досега 67% от населението са получили първата
Коментари Харесай

Днес в Кипър започват масово да ваксинират хората, заети в туристическата индустрия

Снимка Pexels

В Кипър до момента 67% от популацията са получили първата доза, а 54% са изцяло имунизирани.

Масова имунизация против ковид на работещите в хотелите стартира през днешния ден в Кипър, с цел да се отбрани туристическата промишленост на острова. Тя се прави с мобилни екипи по взаимна самодейност на Кипърската хотелиерска асоциация и Министерството на здравеопазването.

 Почти 1500 чиновници в над 100 хотела в цялата страна са изразили интерес да се включат в новата акция. Тя стартира през днешния ден от град Пафос, известния туристически център на западния бряг на острова, предава БНР. 

Поставянето на препаратите на „ Пфайзер ” и „ АстраЗенека ” ще се прави от мобилни екипи, с цел да се улеснят работещите в хотелите.

Кипърската хотелиерска асоциация е провела и разяснителна акция измежду личния състав за изгодите от имунизацията, а също по този начин създава и разнообразни спомагателни тласъци.

Към момента към половината работещи в хотелите не са имунизирани. След новата акция се чака техният брой да спадне до 20-30%.

Хотелиерите се надяват по-големият брой имунизирани чиновници да способства за възстановяване на рейтинга за ковид-безопасност на страната и привличането на повече туристи.

Още съвсем 50 000 души се чака да бъдат имунизирани в идващите седмици, като единствено през тази седмица са направени над 17 000 поръчки, освен това множеството от младежи, оповестиха от здравното министерство.

Според неговите данни над 90% от записаните нови случаи на ковид в последните дни са неимунизирани или които са получили единствено първата доза.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР