Снимка: PexelsШефката на общинската дирекция Образование във Варна Лилия Христова

...
Снимка: PexelsШефката на общинската дирекция Образование във Варна Лилия Христова
Коментари Харесай

Шефката на Дирекция Образование във Варна: Над 200 деца и учители от града са с Ковид

Снимка: Pexels

Шефката на общинската дирекция " Образование " във Варна Лилия Христова разгласи, че над 200 учители и възпитаници от града са с Ковид-19, като включително влизат и представители на детски градини. Както е известно, от на следващия ден гимназиите и университетите минават на отдалечено образование за идващите две седмици.

По думите на Христова по-висок е процентът на учениците, до момента в който в страната множеството болни са учители. 

Варненските гимназисти и техните преподаватели, които идващите две седмици ще се образоват онлайн, нямат проблем с устройствата.

„ В момента сме доста по-подготвени от пролетта. Директорите и педагогическите колективи полагаха неимоверно доста старания за този миг, защото всички ние от 15 септември чакахме, че това все в миналото ще се случи ”, споделя тя, представена от. 

Христова разяснява и опцията всички възпитаници да преминат на образование в електронна среда.  

„ Всички сме с настройка, че до този миг евентуално ще се стигне, само че в последна сметка това го вземат решение медицинските управляващи ”. 

Две групи в детски градини са били сложени под карантина през последните дни. Случаите в забавачниците са малко поради ограниченията, които личният състав и родителите съзнателно съблюдават, счита Лилия Христова. 

„ Ако децата фрапантно намалеят и има доста болни, ще действаме съгласно обстановката. Мисля, че няма да се стигне до тотално затваряне ”. 

Родителите на деца в предучилищна възраст ще могат да ги стопират от визити в детските градини по домашни аргументи. В момента се приготвя кметска заповед, която ще разреши тази опция. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР