Снимка: PexelsРумънското правителство ще плаща 75 процента от заплатата на

...
Снимка: PexelsРумънското правителство ще плаща 75 процента от заплатата на
Коментари Харесай

Румънското правителство ще плаща 75 процента от заплатата на родители, останали вкъщи заради ученици

Снимка: Pexels

Румънското държавно управление ще заплаща 75 % от заплатата на родители, останали у дома поради онлайн-обучението на своите деца. Това решение разгласи министър председателят Флорин Къцу. Мярката ще се ползва през образователната 2021-2022 година.

 Вече 17 600 възпитаници и деца от предучилищните групи учат онлайн, откакто в класовете или групите са били открити случаи на COVID-19.

" Аз споделих, че бихме желали физическо наличие и ще направя всичко, с цел да има физическо наличие през 2021-2022 година Разбира се, в случай че вървим в тази посока и има затворени учебни заведения или класове, а родителите би трябвало да си останат у дома, имахме една мярка предходната година да ги поддържаме финансово с до 75 % от междинната брутна заплата. Ще въведем още веднъж тази мярка ", уточни Къцу, като посочи, че това не се отнася за родителите, които работят от у дома.

Съгласно изключително разпореждане от 2020 година родителите, които имат деца до 12 години, записани в просветителната система, имат право на свободни дни, без значение дали работят в държавния или частния бранш, а цената на компенсацията им възлиза на 75 % от брутната заплата, само че не повече от 75 % от междинната брутна заплата за страната.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР