Снимка: PexelsМярката е в сила от 1 август и важи

...
Снимка: PexelsМярката е в сила от 1 август и важи
Коментари Харесай

Влизаме в Германия с отрицателен тест или сертификат за ваксинация

Снимка: Pexels

Мярката е в действие от 1 август и важи за всички идващи в Германия, като се изключи деца под 12-годишна възраст.

 

Гражданите, пътуващи до Германия, би трябвало да показват доказателство за негативен тест за ковид, за преболедуване или за имунизация при влизане, без значение от страната, от която идват и типа транспортно средство, предава Българска национална телевизия.

По информация на посолството ни в Берлин изключения се плануват за постоянно пътуващите трансгранични пасажери и при по-кратки пътувания към Германия от пограничните зони на прилежащи страни. Тези жители ще бъдат задължени да показват негативен тест за ковид, единствено в случай че идват от рискови зони, а останалите – в случай че не са имунизирани и не са преболедували - ще би трябвало да се тестват два пъти седмично.

Проверките за съществуване на съответните документи ще се правят по следния метод:

- При пътешестване със аероплан – преди качване в самолета, както и при граничната проверка;

- При пътешестване със личен транспорт – инспекции ще се правят на инцидентен принцип, като документите би трябвало да се носят в оригинал;

- При пътешестване с железопътен превоз - вероятни са инспекции когато и да е на пътуването.

От 1 август Германия ще категоризира страните единствено в две зони - „ зони с висок риск " и „ зони с вирусни вариации ".

При идване от „ зони с висок риск " жителите, които не са имунизирани или не са прекарали болестта, подлежат на 10-дневна карантина. Тя може да бъде предварително прекъсната най-рано след 5-ия ден при негативен резултат от PCR тест. След идване от „ зони с вирусни вариации " ще се влиза в наложителна 14-дневна карантина.

От българското Министерство на външните работи поучават идващите в Германия български жители да се осведомят авансово дали страната, от която идват, е включена в категорията „ зони с висок риск " или „ зони с вирусни вариации ". Актуална информация може да бъде открита на следните адреси:

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР