Снимка PexelsИнцидент с огън отне животи в Индия. Пожар обхвана

...
Снимка PexelsИнцидент с огън отне животи в Индия. Пожар обхвана
Коментари Харесай

10 души загинаха при пожар в COVID отделение в Индия

Снимка Pexels

Инцидент с огън лиши животи в Индия. Пожар обхвана интензивното отделение на държавна болница в западния индийски град Ахмеднагар, убивайки минимум 10 души и ранявайки няколко други, заяви здравен чиновник. Пожарът е избухнал в отделение за COVID-19 на болница в западния индийски щат Махаращра, оповестиха публични представители. Служител е декларирал пред телевизия " Ню Делхи ", че към 17 пациенти са били в отделението в град Ахмеднагар, когато е избухнал огънят, съобщи Булнюз. 

Останалите пациенти са били преместени в поделение за COVID-19 в друга болница, заяви районният контрольор Раджендра Бхосле. Въпреки че пожарът към този момент е овладян, причината не е ясна още, добави той и съобщи, че чиновниците ще проведат следствие.Бившият основен министър на щата Девендра Фаднавис се включи в Twitter, с цел да изрази съболезнованията си и прикани за  " строги дейности " против отговорните.

Инцидентът е последният от поредицата сходни пожари, някои от които се дължат на къси съединения в електронно съоръжение, които лишиха живота на десетки пациенти тази година, в това число и в най-богатия щат Махаращра, където се намира Ахмеднагар.Подобни катастрофи не са необичайност в Индия. През май, когато страната се бореше с опустошително повишаване на случаите на ковид, пожар в поделение за COVID-19 в Западна Индия умъртви най-малко 18 пациенти. Лошата поддръжка и неналичието на уместно противопожарно съоръжение постоянно са причина за смъртните случаи в Индия. В Twitter министър-председателят Нарендра Моди изрази тъгата си от смъртните случаи и сервира съболезнования на околните.   
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР