Снимка PexelsИ в Колумбия не са доволни от управлението си.Най-малко

...
Снимка PexelsИ в Колумбия не са доволни от управлението си.Най-малко
Коментари Харесай

10 жертви в Колумбия на протести срещу правителството

Снимка Pexels

И в Колумбия не са удовлетворени от ръководството си.

Най-малко 10 души са били убити през вчерашния ден в колумбийския град Кали по време на антиправителствени демонстрации, избухнали преди месец в Колумбия и потушавани твърдо от органите на реда, съобщи Франс прес, представена от Нова тв.

" Десет души " са мъртви, това е равносметката ни от тази заран в събитията, свързани " с демонстрациите ", съобщи по радио " Каракол " държавният чиновник, отговарящ за сигурността в Кали, Карлос Рохас. Според полицията осем от жертвите са били убити.

Сблъсъците започнаха рано денем, когато тълпата линчува следовател от прокуратурата в Кали, който беше стрелял по стачкуващите. Хората се опитваха да му попречат да премине по блокиран бул., заяви прокуратурата.

По-късно видеоклипове, оповестени в обществените мрежи, демонстрираха, че с изключение на служителите на реда, стрелят и цивилни.

В южната част на града имаше конфликти, сходни на революция, с мъртви и ранени, съобщи Рохас.

Югозападният град Кали има население от 2,2 милиона души и е епицентър на блокади на пътища и бурни митинги, брутално потушавани от полицията.

Към злоупотребите на полицията, наказани от интернационалната общественост, се прибавят и набези на цивилни против стачкуващи и даже против лекари и екипи на незабавна помощ, съгласно многочислени видеоматериали.

Неприемливо е, че цивилни на процедура трансформират нашия град във боен лагер, добави още Рохас.

Колумбийският президент Иван Дуке подреди разполагането на към 7000 бойци в департамента Кали.

За месец на национални протести в страната са били регистрирани най-малко 56 смъртни случая, по публични данни.

Прокуратурата откри, че минимум 17 от тези жертви са дадени в директна връзка с демонстрациите.

Нeправителствената организация " Хюман райтс уоч " съобщи, че разполага с достоверни свидетелства, съгласно които броят на починалите е 63.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР