Снимка: PexelsДепутатите приеха окончателно промените в Закона за лечебните заведения

...
Снимка: PexelsДепутатите приеха окончателно промените в Закона за лечебните заведения
Коментари Харесай

Парламентът ратифицира споразумение за покупка на ваксини срещу COVID-19

Снимка: Pexels

Депутатите одобриха дефинитивно измененията в Закона за лечебните заведения и утвърдена съглашение за покупка на ваксини против COVID-19, оповестява " Актуално ".

С 91 гласа " за " депутатите одобриха на първо и второ четене Закон за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения.

Целта на промените е държавните и общински лечебни заведения да получават спомагателни средства от Министерство на здравеопазването, с цел да поддържат в готовността клиники и отделения по инфекциозни заболявания за оказване на здравна помощ при епидемиологично разпространяване на заразни болести.

От ГЕРБ оферират дотации да могат да получават и лечебни заведения с държавно и/или общинско присъединяване, както и всички останали, в които има инфекциозни отделения.

В претекстовете към законопроекта е записано, че предлагането за разширение на законовите благоприятни условия за субсидиране със средства от бюджета на Министерство на здравеопазването на лечебните заведения, е в отговор на установената по време на епидемията от ковид потребност от финансова поддръжка.

„ Предвид спецификите и неяснотите във връзка с заболеваемостта и разпространяването на заболяването измежду популацията се откри, че то не може да бъде планувано с безспорна акуратност и в този смисъл са вероятни фрапантни промени в обстановката в обособените интервали, което от своя страна наложи нуждата от полагане на спомагателни старания за основаване и поддържане на непрекъсната подготвеност на всички равнища на здравната система “, написа в претекстовете.

С цялостно единогласие депутатите ратифицираха и съглашението, с което Европейската комисия се упълномощава да предлага на участващите държави-членки и да подписва от тяхно име предварителни съглашения за покупка на ваксини ( " Advance Purchase Agreement " ) с техни производители за държавите-членки да се снабдят с ваксини в битката с пандемията от COVID-19.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР