Снимка PexelsБез формални отношения с талибаните. САЩ поддържат контакти с

...
Снимка PexelsБез формални отношения с талибаните. САЩ поддържат контакти с
Коментари Харесай

Говорителят на Държавния департамент на САЩ: Не се говори за доверие или официални отношения с талибаните

Снимка Pexels

Без официални връзки с талибаните. Съединени американски щати поддържат контакти с афганистанското придвижване " Талибан " по редица въпроси, само че не се приказва за доверие или публични връзки, сподели представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс на брифинг в понеделник.

" Ние не имаме вяра по никакъв метод на талибаните, няма и въпрос на доверие. Става въпрос за нашите ползи и ползите на афганистанския народ и ние споделяме с талибаните по тези въпроси. Не желаеме от тях позволение и не установявайте с тях никакви публични връзки, ние просто вършим всичко допустимо да улесним евакуацията ", сподели той.

Прайс сподели, че талибаните знаят, че " всяко възпрепятстване на евакуацията на американски жители... ще бъде последвано от непоколебим отговор ".

По-рано в понеделник съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи на брифинг в Белия дом, че администрацията на Съединени американски щати е в непрекъснат контакт с талибаните по политически въпроси и въпроси на сигурността.

" Ние поддържаме контакти с талибаните всеки ден по политически канали и в региона на сигурността. Не мога да дам детайлности за тези полемики, само че те обгръщат необятен кръг въпроси ", сподели той.

" Обсъждаме с талибаните всички аспекти на това, което касае Кабул - какво се случва на летището, по какъв начин да осигурим пътешестване до летището за американци и жители на други страни ", сподели Съливан.

В същото време, съгласно него, американският президент Джо Байдън към момента не обмисля опцията за връзка с водачите на талибаните.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР