снимка PexelsАмпутацията на крайници и екзекуциите ще се върнат като

...
снимка PexelsАмпутацията на крайници и екзекуциите ще се върнат като
Коментари Харесай

Талибаните възстановяват ампутацията на крайниците и екзекуциите като наказания

снимка Pexels

Ампутацията на крака и изтезанията ще се върнат като санкции в Афганистан. Това съобщи един от създателите на талибаните и основен реализатор на строгото пояснение на ислямския закон в предходното им ръководство. Той уточни, че придвижването ще поеме по " твърдата линия на наказванията, въпреки и може би не обществено ", съобщи The Guardian.

Нурудин Тураби осъди възмущението от изтезанията на талибаните в предишното, които от време на време се случваха пред пълни стадиони, и предизвести света да не се намесва в новото ръководство на Афганистан.

" Всички ни подлагаха на критика за наказванията на стадиона, само че ние в никакъв случай не сме казвали нищо за техните закони и техните санкции ", сподели Тураби. " Никой няма да ни споделя какви би трябвало да бъдат нашите закони. Ще следваме исляма и ще организираме законите си съгласно Корана. "

Откакто талибаните превзеха Кабул на 15 август и завзеха контрола над страната, афганистанците и светът следиха дали ще възстановят още веднъж суровото си ръководство от края на 90-те години. Коментарите на Тураби дават доказателство за това, че водачите на групата остават вкоренени в надълбоко закостенял, корав светоглед, даже и да одобряват софтуерни промени като видео и мобилни телефони, пише БГНЕС.

Основателят на талибаните разгласи, че ще бъдат обновени старите санкции.

" Рязането на ръцете е доста належащо за сигурността ", сподели той, наблягайки, че има възпиращ резултат. По думите му кабинетът изследва дали да извършва обществено наказванията и дали ще " създава политика за това ".

При новото талибанско държавно управление Тураби дава отговор за пандизите. Той е измежду редицата талибански водачи, в това число членове на напълно мъжкия краткотраен кабинет, които са в листата на Организация на обединените нации за наказания.

" Ние сме разнообразни от предишното ", споделя обаче през днешния ден Тураби.

Според него в този момент талибаните ще разрешат телевизия, мобилни телефони, фотоси и видеа " тъй като това е нужда за хората и ние сме съществени по въпроса ". Той предложи талибаните да гледат на медиите като на метод да разпространят посланието си.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР