снимка.pexels.comНовото ръководството включва препоръки за намаляване на количеството захар в

...
снимка.pexels.comНовото ръководството включва препоръки за намаляване на количеството захар в
Коментари Харесай

В Турция решиха да намалят захарта в сладкишите с до 10%

снимка.pexels.com

Новото управлението включва рекомендации за понижаване на количеството захар в пакетираните артикули, както и потреблението ѝ в заведения за хранене, кафенета и други заведения за хранене.

 

Турското министерство на опазването на здравето в съдействие с Федерацията на асоциациите от хранително-вкусовата индустрия (TGDF), разгласява „ Ръководство за понижаване на захарта “. Изданието ще послужи като тенденция за промишлеността за последователно понижаване на количеството захар в шоколада, бонбоните, вафлите, сладките сосове, зърнените закуски и безалкохолните питиета с 10% до 2025 година, добавя Българска национална телевизия.

Според изследване от 2017 г.в Турция, честотата на затлъстяването е 31,5% при хора на възраст над 15 години и дава % на " неактивното " население - тези със затънал метод на живот с малко или никакво физическо натоварване - от 42,4%.

Световната здравна организация (СЗО) предлага ограничаване от 5 до 10 чаени лъжички захар дневно и упорства да се понижи приема на свободните захари под 10% от физическите калории, което се равнява на 50 грама захар дневно.

Заместник-директорът на TGDF Ринт Акюз съобщи, че по-рано са си сътрудничили със здравното министерство за понижаване на приема на сол и идната им стъпка е непринудено понижаване на захарта в питателните артикули.

„ Това е нещо, което се нуждае от обилни вложения в научни проучвания, развиване и нововъведения. Ние даваме приоритет на публичното здраве и имаме вяра в прекъсването на несъразмерната консумация, която протича редом със заседналия метод на живот “, сподели Акюз.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР