Снимка: ПетелСериозен ръст на заплатите и пенсиите предлагат от КНСБ

...
Снимка: ПетелСериозен ръст на заплатите и пенсиите предлагат от КНСБ
Коментари Харесай

КНСБ с предложение: До 2025 г. минимална заплата да е 1200 лева, а средната - 2400

Снимка: Петел

Сериозен растеж на заплатите и пенсиите оферират от КНСБ до 2025 година От организацията желаят за идващите четири години да се случи интензивен растеж на минималната работна заплата със 17 на 100 средногодишно и с 12-13 на 100 на междинната заплата. Така към 2025 година няма да има работещи небогати.

Средната заплата ще стигне 2400 лева, а минималната - 1200 лева Това сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров на среща с кандидат-депутати от политическа партия ГЕРБ, оповестиха от пресцентъра на КНСБ.

Срещата е била взаимно с представители на четирите работодателски организации - АИКБ, БСК, КРИБ и БТПП, които също са изложили своите упования за развиването на страната през идващите 4 години. Тази минимална заплата, поискана от КНСБ, за двама работещи в едно тричленно домакинство, каквото е към този момент всеобщото в България, ще покрива издръжката на живота, са пресметнали от синдиката. Работещите небогати, които в този момент са към 700-800 хиляди, ще изчезнат и ще се осъществя правилото, че трудът вади от клопката на бедността.

Димитров е припомнил, че допусканията на Конфедерацията, залегнали в създадения Меморандум за социално-икономическо развиване на България през идващите 4 години, са, че стопанската система ще върви нагоре и действителният растеж на Брутният вътрешен продукт може да стане 4-5 на 100 и през 2025 година да доближи 150-160 милиарда лева Парите за обществени разноски, без опазване на здравето, би трябвало да станат 30 милиарда лева към края на мандата, е показал още Димитров и е напомнил, че КНСБ предлага към 2025 година междинната пенсия да доближи 865 лева, а минималната - към 500 лева, при съблюдаване на главния принцип " принос-права ", който Конфедерацията поредно отстоява.

Според КНСБ е нужна данъчна промяна. Рано или късно до страната ни ще стигне решението за световен корпоративен налог, признато от страните от Г-7, е изтъкнал още Димитров и е подчертал, че предлагането на КНСБ за въвеждане на необлагаем най-малко, еднакъв на минималната работната заплата за страната, среща разбирането на работодателите.
Приоритетите на ГЕРБ са били показани от Томислав Дончев, Деница Сачева, Костадин Ангелов, Кирил Ананиев и Лъчезар Борисов.

От ГЕРБ са показали целите в програмата си във връзка с приходите - постигане на 2000 лева междинна работна заплата и 1000 лева минимална заплата. Сред тях е и стартовата заплата за доктор да доближи 6 хиляди лева, а за здравна сестра - 4 хиляди лева
Актуализация на бюджета, ограничения за българите в чужбина, отпадане на налога върху лихвите са също измежду залегналите цели, изложени по време на срещата.

Срещата е следващата от обичайните диалози за бъдещето на страната с представители на политически партии преди идните парламентарни избори на 11 юли. КНСБ през вчерашния ден се срещна с Българска социалистическа партия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР