снимка: ПетелИскам цяла България да знае, че съм в затвора

...
снимка: ПетелИскам цяла България да знае, че съм в затвора
Коментари Харесай

Анита Мейзер: Осъдена съм само по думите на един полицай с лично отношение и не съм убила Николай

снимка: " Петел "

„ Искам цяла България да знае, че съм в пандиза за рушвет и съм наказана по честната дума на един служител на реда, който има персонално отношение към мен. Не съм предизвикала гибелта на мъжа си “, това сподели пред медиите Анита Мейзер на излизане от правосъдната зала, където беше гледана през днешния ден нейната тъжба против неоправдателната ѝ присъда.

Пред състава на Апелативния съд във Варна тя изясни, че признаването на виновността ѝ за причиняването на гибелта на мъжа ѝ Николай станало под въздействие. Въпросният напън тя приписа както на служителите на реда, разследвали случая, по този начин и на първичната ѝ отбрана. Те обяснили на Мейзер, че не е добре за нея да сменя изказванията си за събитията от съдбовната нощ. По думите ѝ, било и казано, че в случай че се признае за отговорна, може да мине с условна присъда и да не отиде в пандиза.

Анита Мейзер изложи пред Апелативния съд нова версия за това по какъв начин се е стигнало до гибелта на Николай. Както стана ясно и от изчитането на показанията ѝ, досега изказванията ѝ са, че откакто взела участие в опита със свинските опашки, тя открила, че мъжът ѝ е умрял, тъй като не е съумял да освободи стегнатия си врат. След това тя изпаднала в потрес, почнала да се държи несъответстващо и отишла до магазина за цигари и кухненска хартия.

Новата версия на Мейзер е, че тя въобще не е затягала със свински опашки врата на мъжа си. Той бил направил това самичък, до момента в който тя отишла да пазари, с цел да избегне скандал с него. Като се върнала Мейзер почнала да чисти след котката си и едвам по-късно разкрила Николай към този момент мъртъв.

„ Вживях се в ролата си на отговорна и демонстрирах доста креативност. Вече обаче не желая да съм в пандиза поради нещо, което не съм направила “, това беше главната ѝ теза пред Апелативния съд. По искане на юристите на околните на Николай Димов, беше назначена нова експертиза, която да покаже допустимо ли е той самичък да е стегнал свинските опашки към врата си, дали ситуацията на тялото му дава отговор на новата версия и дали тя изяснява белезите по тялото му.

Анита Мейзер изнесе и ново изказване във връзка с служителя на реда Веселин Радев, на който тя предложи рушвет, за което е наказана. По нейни думи, тя имала контакт с него и преди съдбовния случай, който се разиграл във варненски ресторант. Там в нейно наличие той декларирал, че Мейзер е „ грозна и елементарна “, при което тя реагирала. Полицаят обаче ѝ бил споделил да мълчи, тъй като щяло да ѝ се случи нещо. Съдът реши да бъде изработен нов разпит на служителя на Министерство на вътрешните работи.

Освен да потвърди невинността си, Мейзер и отбраната ѝ желаеха тя да бъде пусната в домакински арест. За да покаже, че тя е почитан член на обществото, на който няма да има доверие, юристът ѝ показа пред съда доказателства за благотворителна активност, изявления от медиите по този мотив, в това число и фотоси с уважавани персони, като някогашния кмет на Варна Христо Кирчев и футболната легенда Христо Стоичков. Съдът обаче не почете настояването за освобождение на Анита Желева от Сливенския затвор, от който тя беше докарана във Варна с кола за спешна помощ, поради влошеното ѝ здравословно положение.

Следващото съвещание по делото в Апелативен съд – Варна ще е на 29 март.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР