снимка: Петел, архивВсе по- есенна става обстановката в планините, прогнозират

...
снимка: Петел, архивВсе по- есенна става обстановката в планините, прогнозират
Коментари Харесай

Синоптиците очакват утре първия сняг у нас

снимка: Петел, списък

Все по- есенна става ситуацията в планините, предвиждат синоптиците. Утре в множеството масиви ще е най-вече облачно, а по най-високите върхове и мъгливо. На връх Мусала даже може да падне и първият за сезона сняг, само че няма да се образува снежна завивка. Вятърът ще е сдържан и леден от изток.

През идващото денонощие времето в страната ще остане относително хладно, а на моменти и много тъмно. Над Южна България облачността ще е забележителна и тук-там ще има и слаби превалявания. Повече слънце ще има в северните региони, а вятърът в страната ще остане сдържан, на моменти мощен от изток.

Температурите остават много ниски за началото на септември. Сутринта термометрите ще демонстрират от 10 до 15 градуса, а оптималните ще са сред 20 и 25.

Силен източен вятър ще духа и по морския бряг. Морето ще остане бурно с талази към 2-3 метра, а водата към този момент е с температура към 23 - 24 градуса. И тук облаците постоянно ще скриват слънцето, като показанията на термометрите няма да надвишават 22-23 градуса.

В петък температурите у нас ще останат относително ниски. Ще има много облаци, а тук-там в Южна и Източна България се чакат и слаби валежи.

През почивните дни слънцето в цялата страна ще се завърне. Източният вятър ще отслабне и  температурите ще се покачат. Затоплянето ще продължи и при започване на новата седмица, когато оптималните  вече ще доближават 27-28 градуса. Освен това ще има и доста слънце, а вятърът ще е напълно слаб.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР