Снимка: Петел, архивТопло ще е времето днес и утре, но

...
Снимка: Петел, архивТопло ще е времето днес и утре, но
Коментари Харесай

Топло време днес и утре. В сряда - валежи с гръмотевици

Снимка: Петел, списък

Топло ще е времето през днешния ден и на следващия ден, само че в сряда ще се скапе, сочи прогнозата на синоптиците.

Затоплянето в страната ще продължи и през днешния ден. Максималните температури в множеството региони ще са сред 30° и 35°, по-ниски по Черноморието - към 27 - 29°. Ще бъде слънчево, ще духа слаб, в източните региони - сдържан източен вятър.

Малко по-горещо ще бъде на следващия ден. Максималните температури ще се покачат с към градус - от 31° до 36°, в София - 31°. Ще духа слаб източен вятър. Ще се задържи слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността следобед в Югозападна България, където на изолирани места ще превали.

Слънчево ще бъде и на морския бряг. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури едва ще се покачат и ще са от 28° до 30°. Температурата на морската вода ще е към 26°. Вълнението на морето ще бъде едва.

В планините също ще се задържи най-вече слънчево с възможност за следобедни валежи в масивите от Западна България. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток, по високите елементи - от северозапад. Максимални температури в курортите: от 19° на Алеко, 21° в Пампорово, 22° в Боровец, до 27° в Банско.

Слънчево време и на Балканите на следващия ден. По-значителни нараствания на облачността ще има в северозападната половина от полуострова, тук-там с превалявания, в обособени региони - обилни по количество.

Валежи ще има и на доста места на Скандинавския полуостров, в Европейска Русия и Прибалтика, в страните от Централна Европа. В по-голямата част от континента ще доминира слънчево време. Слабо захлаждане се чака на Пиринеите.

Поредното покачване на температурите у нас, в композиция със сухото време, в околните два дни още веднъж ще основава предпоставки за пожари. Особено висока е заплахата в Дунавската низина.

Промяна следва в средата на седмицата, когато от северозапад ще премине леден атмосферен фронт. Ще бъде прохладно. Ще има региони с интензивни превалявания и гръмотевици: в сряда - основно в Западна България, а в четвъртък - към този момент на доста места в цялата страна.

През идващите дни ще бъде слънчево, на обособени места със следобедни валежи. След краткотрайно намаляване, температурите гладко ще тръгнат нагоре.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР