Снимка от “Тянвън, заснета на 22-ри януари, показваща прахови бури

...
Снимка от “Тянвън, заснета на 22-ри януари, показваща прахови бури
Коментари Харесай

Китайската марсианска мисия Тянвън-1 засне американския марсоход Пърсъвиърънс!

Снимка от “Тянвън ”, снимана на 22-ри януари, показваща прахови стихии в северното полукълбо на Марс. Photo credit: CNSA

Китайската галактическа организация обнародва и някои други фотографии. На горепосоченото изображение можете да видите прахови стихии. 

Снимка, снимана от марсохода “Чжурон ” на 22-ри януари. Виждат се оставените от него следи, антената му и тъничък пласт прахуляк върху слънчевите панели. Photo credit: CNSA

Разполагаме и с нова фотография от марсохода “Чжурон ”. След като е прекарал към този момент 306 дни на марсианската повърхнина, самоходният уред е минал 1 784 метра. За страдание новите изображения демонстрират, че върху него последователно се натрупва прахуляк.

Американските марсоходи “Кюриосити ” и “Пърсъвиърънс ” се зареждат от нуклеарен източник. За разлика от тях “Чжурон ” разчита на слънчевата сила. Натрупаният върху слънчевите панели прахуляк несъмнено се отразява на тяхната успеваемост. Но китайската галактическа организация е безапелационна, че “Чжурон ” е все още в задоволително положително положение, с цел да продължи своята работа. 

Инфо: Синхуа

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР