Снимка Orkas, уикипедияТемата за приземения самолет ще бъде обсъдена на

...
Снимка Orkas, уикипедияТемата за приземения самолет ще бъде обсъдена на
Коментари Харесай

САЩ: Ще търсим отговорност на беларуския президент Лукашенко

Снимка Orkas, уикипедия

Темата за приземения аероплан ще бъде разисквана на срещата сред Джо Байдън и Владимир Путин, оповестява

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще повдигне въпроса за насилственото приземяване на самолета на " Райънер " в Минск и арестуването на опозиционния деятел Роман Протасевич пред съветския си сътрудник Владимир Путин на 16 юни, когато двамата ще се срещнат в Женева.

Това заяви говорителка на Белия дом Джен Саки.

Прессекретарят също по този начин съобщи, че Вашингтон ще накара президента на Беларус Александър Лукашенко да бъде виновен за насилственото приземяване на самолета и задържането на опозиционния фигура Роман Протасевич.

Тя означи, че Съединени американски щати са подготвени да наложат наказания против Минск в отговор на случая, само че означи, че екипът на президента Джо Байдън към момента работи по " подобаващи разновидности " в съгласуваност с представители на Европейския съюз.

По-рано Белият дом дефинира дейностите на Беларус като " шокиращи " и " случайни ", до момента в който Европейски Съюз към този момент взе решение да наложи наказания вследствие на заземяването на самолета.

Мястото и датата на срещата бяха доказани по-рано през днешния ден от двете страни. Според Кремъл, в дневния ред на Байдън и Путин ще са стратегическата нуклеарна непоклатимост, съдействието против пандемията и преодоляването на районните спорове.

От Белия дом потвърдиха, че спорът в Украйна ще е измежду значимите тематики. " Стремим се да възстановим предсказуемостта и стабилността в руско-американските връзки ", съобщи говорителката Джен Саки.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР