Снимка: Нова ТвМашинното гласуване ще даде улеснение за осигуряване тайната

...
Снимка: Нова ТвМашинното гласуване ще даде улеснение за осигуряване тайната
Коментари Харесай

Мая Манолова: Машинното гласуване ще улесни хората със зрителни проблеми

Снимка: Нова Тв

Машинното гласоподаване ще даде облекчение за обезпечаване тайната на вота на хората със зрителни проблеми. Това сподели пред радио " Фокус " омбудсманът на Република България Мая Манолова.

Тя означи, че законодателството дава благоприятни условия за улеснение на хората с увреждания при практикуване правото им на глас, само че съществуват спънки за съответното им информиране и тайната на вота. „ Съществуват много спънки за съответното информиране на хората с увреждания за идните избори, както и за тайната на вота. Например не постоянно на предизборните диспути, представянето на претенденти и на партии има жестомимичен превод, не постоянно тайната на вота на хората с нарушено зрение е обезпечена. Ние ще насочим диалога кум тези благоприятни условия, които ЦИК, районните изборни комисии, кметовете, локалните управляващи могат да обезпечат на хората, тъй че да улеснят техния осведомен избор. Смятам, че машинното гласоподаване ще даде едно облекчение за обезпечаване на загадка на вота на хората със зрителни проблеми “, сподели Мая Манолова.

Тя добави, че уредниците на изборите би трябвало да се ангажират и да обезпечат образец на Брайл, с цел да има загадка при гласуването на хората със зрителни увреждания.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР