Снимка на интересно въздушно завихряне улови варненецът Преслав Тодоров. Фотографията

...
Снимка на интересно въздушно завихряне улови варненецът Преслав Тодоров. Фотографията
Коментари Харесай

Смерч се завихри над Варна СНИМКА

Снимка на забавно въздушно завихряне улови варненецът Преслав Тодоров. Фотографията е направена в придвижване и изпратена до страницата на Метео Балканс в обществените мрежи.

След информация с метеоролозите от варненското поделение на Национален институт по метеорология и хидрология стана ясно, че явлението се назовава смерч и е особено за това време на годината. В идващите няколко дни до вторник, в това число се чакат превалявания, тук-там мощни и съпроводени с градушки. Що се отнася до вредата, която може да нанесе градушката, метеоролозите са безапелационни, че размера на ледените кубчета е тази, която може да нанесе провали. Малките зрънца, съпроводени със мощен дъжд са по-малко рискови, написа " Черно море ". По отношение на количеството превалявания, когато дъждът е изобилен, това може да нанесе щета върху продукцията на земеделците, тъй като има лимит на засищане, оттатък който земята се преовлажнява и образува наводнени сектори. В общините, в които има проблеми с отводняването, може да се стигне до наводнени сектори. Добрата вест е, че от сряда чакаме усмиряване на атмосферата и по-спокойно време. По същото време в Ловешко се развихри мощна стихия, която попречва придвижването в региона. Затруднения има по пътя София - Варна, при ловешкото село Абланица, където по пътя има паднали дървета в резултат на мощния дъжд. В региона на селото придвижването се реализира в една лента. Преминаването се контролира от екип на " Пътна полиция ".

Сигналът към органите за падналите дървета е подаден след 12.30 часа. На мястото е изпратен екип на пожарната, който да отстрани дърветата от пътя. Заместник-кметът на община Ловеч Даниел Колев осведоми, че до този миг няма сигнали бурята да е нанесла материални вреди в региона.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР