Снимка на двойка в Иран, целуваща се по улиците, обиколи

...
Снимка на двойка в Иран, целуваща се по улиците, обиколи
Коментари Харесай

Революционно неподчинение: Жена без хиджаб целува мъжа си по улиците на Иран

Снимка на двойка в Иран, целуваща се по улиците, обиколи мрежите като неповторим и хубав акт на непокорство в миг, когато държавното управление ускорява репресиите си против националните митинги.

На фотографията мъж и жена се целуват на улицата, заобиколени от коли.Лицата им са скрити, само че дамата не носи кърпа -още по-открит акт на непокорство, който е обвързван спредполагаемото закононарушение, провокирало митингите.

„ Има причина тази фотография да стане известна в обществените медии “, сподели Лиза Дафтари, специалист по Близкия изток и основен редактор на The Foreign Desk, пред Fox News Digital.

„ Тази фотография символизира толкоз доста аспекти на актуалната гражданска война в Иран. Жена, коятосмело се опълчва на законите за носене на хиджаб.Двойка, нарушаваща строгия закон на шериата, който не разрешава целуването на публични места, изключително в случай че не са женени, и самоуверено застанала посред трафика, с цел да създадат посланието си известно на света ", изясни тя.

Протестите започнаха в средата на септември, откакто моралната полиция на страната арестува 22-годишната Махса Амини за погрешно носене на хиджаб.Полицията я откарала в болница час по-късно с пострадвания, които изглеждали от побойи тя починаняколко дни по-късно.

Настроенията против хиджаба стояха като явен сплотяващ знак за протестиращите сжените, които сваляха хиджаба сии подстригваха косите си в първите дни на митингите.



Демонстранти се събраха и в Берлин през октомври в поддръжка на митингите. Снимка: Getty Images

Протестите към този момент се разпространиха в над 140 дребни и огромни градове и продължиха повече от два месеца.Иранските сили за сигурност са убилинай-малко 326 протестиращи, съгласно основаната в Норвегия неправителствена организация за правата на индивида в Иран, като някои групи считат, че общият брой може да е по-висок.

Режимът направи крачка напред в репресиите, като раздаде смъртни присъди за хипотетични закононарушения, осъществени по време на митингите.

Освен това иранските сили за сигурност са почнали да нападат младежи и деца на митингите, съгласно New York Times.Твърди се, че чиновниците са затворили 14-годишен дружно с възрастни пандизчии и са пребили 13-годишно момиче, до момента в който е било в цивилни облекла.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР