Снимка marica.bgСнежнобяла PVC дограма слагат строителите при санирането на блок

...
Снимка marica.bgСнежнобяла PVC дограма слагат строителите при санирането на блок
Коментари Харесай

Пловдивчани гледат и не вярват на очите си от това саниране

Снимка marica.bg

Снежнобяла PVC дограма поставят строителите при санирането на блок 1101 на ул. " Димитър Талев " 134 - 144. Екстрата смая притежателите на жилищата на шестте входа, защото нито един от тях не си е и помислил да смени старите прозорци на мазетата със стъклопакети, написа marica.bg.  

Панелният блок се ремонтира с държавни пари по Националната стратегия за енергийна успеваемост. На равнището на избите се налива бетон, с цел да не влиза дъждовната вода в основите на постройката и да ги подкопава. Таваните на избените пространства са опаковани със специфична пресована вата, с цел да задържа топлота.  

Почти всички тераси в блока се затварят с петкамерна PVC дограма, също като една от ограниченията за енергийна успеваемост. Досега множеството от жилищата бяха остъклили терасите си по друг метод, само че в множеството случаи - с винкели и стъкла. Грозните структури са отстранени. Строителите споделят, че са взели ограничения против възможните пожари - сред етажите поставят специфичен материал, който не би разрешил на пламъците да се разпространят при възможен пожар.

Дискусията по въпроса с какви материали да се топлоизолират високите здания се разгоря у нас едвам в края на програмата за санирането. Според експертите по пожарна сигурност в процеса би трябвало да се употребяват единствено негорящи минерални артикули. Повечето здания у нас обаче към този момент са облепени с по-евтин стиропор от Румъния, който не дава отговор на стандартите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР