снимка Live.Varna.bgНачало на кампания Репродуктивното здраве – наша обща грижа“

...
снимка Live.Varna.bgНачало на кампания Репродуктивното здраве – наша обща грижа“
Коментари Харесай

Нова кампания във Варна: Водещи лекари започват разяснителни лекции и срещи на тема репродуктивно здраве

снимка Live.Varna.bg

Начало на акция „ Репродуктивното здраве – наша обща грижа “ ще бъде оповестено на следващия ден - 5-ти октомври, от 11 ч. в зала „ Варна “ на Община Варна. Организатор на събитието е фондация „ Искам бебе “, в партньорство с Община Варна, СБАГАЛ „ Проф. Д-р Димитър Стаматов “ и Медицинския университет.

На срещата ще бъде даден доклад за работата на общинския фонд инвитро през последната година. Кампанията планува експертите по репродуктивно здраве и акушер-гинеколозите от АГ болничното заведение да стартират поредност от осведомителни беседи, целящи да дават навременна информация на двойките с репродуктивни проблеми във Варна и района. За задачата, всеки финален петък от месеца, на територията на АГ болничното заведение, ще се провеждат срещи с лекари от цялата страна на тематика „ Ако бебето се бави “. Поканени ще бъдат и други специалисти, работещи в областта на проблематичното зачеване – психолози, диетолози, холистични медици и други

В акцията ще се включат и студенти по медицина, с които ще се споделят проблеми със зачеването при младежите, с цел да може да се търси в точния момент помощ и профилирана информация, обясниха основателите от фондацията.

На 5-ти октомври, от 18ч, в АГ болничното заведение ще бъде първата среща с двойки с репродуктивни проблеми, на която ще участват и дават отговор на въпроси: проф. Д-р Емил Ковачев – акушер-гинеколог и експерт по асистирана репродукция, Радина Велчева и Валентина Иванова от фондация „ Искам бебе “, Катя Иванова – психолог.

Екипът на „ Искам бебе “ приготвя последващи „ спирки “ на самодейността в цялата страна, като задачата е да се обзет разнообразни експерти и институции, ангажирани с репродуктивното здраве на младежите у нас, мечтаното зачеване, качествено следене на бременност след асистирана репродукция и съответни грижи за новороденото, оповестяват още от фондацията.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР