снимка: Канал 3През следващото денонощие облачността ще е значителна и

...
снимка: Канал 3През следващото денонощие облачността ще е значителна и
Коментари Харесай

Мрачно и с дъжд в събота

снимка: Канал 3

През идващото денонощие облачността ще е забележителна и на доста места в Северна и Източна България ще има превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад и с него ще нахлува леден въздух. Утре до обяд тук-там в Дунавската низина и Предбалкана дъждът ще минава в слаб сняг. Минималните температури ще са сред минус 1 и 4°, а оптималните - най-вече сред 2 и 7°.

Атмосферното налягане ще се покачва и ще е по-високо от междинното за месеца.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно и с валежи от дъжд. Ще духа сдържан северозападен вятър, който по здрач ще се ориентира от север. Температурите ще се намалят и оптималните ще са сред 4° и 7°. Вълнението на морето е 2 -3 бала. Температурата на морската вода е 6° - 7°.

В планините ще бъде най-вече облачно, прохладно и студено. На доста места ще превалява слаб сняг. Ще духа сдържан и мощен вятър от север-северозапад и в композиция с ниските температури чувството ще е за мразовито време. Максималната на височина 1200 метра ще е към минус 1°, на 2000 метра - към минус 6°.

В неделя ще е съвсем без превалявания, само че ще остане най-вече облачно. Вятърът ще отслабне. През последния ден от остарялата година тук-там още веднъж ще има валежи, ще има и дъжд, и сняг.

В новогодишната нощ към момента тук-там ще превалява слаб сняг. Вятърът ще се ориентира от североизток, в източната половина от страната и ще се усили. Температурите към среднощ ще са от към минус 2°-минус 3° по високите полета на Западна България до 2°-3° в крайните източни региони.

През първия ден от Новата година ще бъде студено, без основни превалявания. / Канал 3

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР