Снимка: Канал 3С разпит на четирима свидетели продължава делото срещу

...
Снимка: Канал 3С разпит на четирима свидетели продължава делото срещу
Коментари Харесай

Разпитват четирима свидетели по делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев

Снимка: " Канал 3 "

С разпит на четирима очевидци продължава делото против Симеон Дянков, Трайчо Трайков и предприемача Иво Прокопиев. Обвиненията са за продажбата на държавния дял в EVN на занижени цени, оповестява " Канал 3 ".

Показания пред съда през днешния ден дават двама от зам.-председателите на Агенцията по приватизация. Първи пред магистратите застана Митко Симеонов, който през 2011 година е бил заместител на Емил Караниколов. Симеонов сподели, че първо се е осъществила договорката за ЕВН. А процедурите за другите две ЕРП-тата се е забавила поради процесуални спънки. Надзорният съвет на организацията одобрила продажбата, като се изключи един или двама. Според думите му е участвал на среща в необятен формат, на която са участвали представители на борсата, организацията, и ЕВН. Тя била ръководена от госпожа, с буквата " П ", само че не си спомнял името ѝ. " Въпросната дама била изнервена, не търпеше непознато мнение ", по думите му. Влязла в спор с представителите на фондовата борса за продажбата на ЕВН. Симеонов не си спомнял обаче да му е оказван напън от никого.

Прокуратурата изиска да бъдат прочетени първичните му показанията, с претекста че пред съда на огромна част от въпросите той отговаряше с " не знам " и, " не си припомням ". А съдът почете настояването. Оказа се, че в досъдебната фаза на процеса Симеонов е взел участие в срещи с Доротея Пандова, за която икономическият министър Емил Караниколов през вчерашния ден заяви,че е оказвала въздействие в работа по избора на критерии за избор на капиталов медиатор по договорката. В посочените показания тогава Симеонов е  посочил, че е останал с усещането, че Пандова е била упълномощеното лице от подсъдимия Симеон Дянков в междуведомствената група. 

Разпитът на икономическия министър продължи повече от 5 часа. Според Караниколов казусът бил, че е решено да се направи на Фондовата борса, където Агенцията за приватизационен надзор нямала пълномощия. При всяка друга договорка, търг или конкурс, тя решавала дали да я утвърди, или не.

Делото против Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Трайчо Трайков и още трима души потегли в спецсъда през вчерашния ден. Обвиняемите са подсъдими за продажбата на 33% държавен дял на EVN. Според прокуратурата държавната е била ощетена с близо 28 милиона лв..

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР