Снимка: Канал 3Бюджет 2019 мина през пленарната зала на първо

...
Снимка: Канал 3Бюджет 2019 мина през пленарната зала на първо
Коментари Харесай

Бюджет 2019 мина на първо четене

Снимка: " Канал 3 "

Бюджет 2019 мина през пленарната зала на първо четене със 115 гласа " за ". Събраха ги депутатите от ГЕРБ, Обединени патриоти, един самостоятелен и един от Воля, написа " Канал 3 ".

85 народни представители от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи гласоподаваха " срещу " бюджета. Бюджетът бе гласуван относително бързо - единствено за два часа и половина.

Специално към опозицията се обърна финансовият министър Владислав Горанов, който увери Йордан Цонев и Румен Гечев, че рецензиите са били потребни, само че той ще поспори с тях задълбочено по време на второто разискване на макрорамката след две седмици.

Горанов обаче отговори още в този момент на соцлидера Корнелия Нинова за скачането на заплатите на политическия хайлайф. Той напомни, че постоянно размерът им се е определял въз основата на три междинни работни заплати за публичния бранш.

Вярно, имаше и миг, когато тя беше 15 $, само че това не е мотив парите на хората, които би трябвало да управляват страната и обществото, да не са свързани с общото благосъстояние на обществото ", отбрани растежа на приходите на депутати, министри и други държавни първенци Горанов.   " Имаше изгода от дебата. Аз давам обещание да мога да се включа още по-пълноценно след две седмици ", зарече се Владислав Горанов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР